XBLOG logo @2x

Πάνω από 2,000 πατέντες κατέθεσε η Huawei το 2016

Αν η κατοχύρωση πατεντών είναι ακόμα ένα στοιχείο επιβεβαίωσης του προσανατολισμού προς την καινοτομία, αντανακλά τη δέσμευση για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και επιβραβεύει τη συνεχή προσπάθεια εξέλιξης, τότε η Huawei μπορεί υπερήφανα να μιλά για τη δεύτερη θέση (με μικρή απόσταση από την κορυφή) που κατέλαβε το 2016, στη λίστα με τις εταιρείες που υπέβαλαν τις περισσότερες αιτήσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό γραφείο πατεντών (Europe Patent Office – EPO), η Huawei κατέθεσε στη διάρκεια του προηγούμενου έτους 2.390 αιτήσεις κατοχύρωσης, ως αποτέλεσμα της σταθερής επένδυσης τουλάχιστον 10% των ετήσιων εσόδων της στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Μάλιστα, ήταν πρώτη των ψηφιακών επικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών.

Διαθέτοντας 15 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) σε όλο τον κόσμο και συμμετέχοντας σε 36 κέντρα καινοτομίας, κυρίως στην Ευρώπη (Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο), η Huawei έχει στον λειτουργικό της πυρήνα την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη δημιουργία λύσεων που δίνουν συνεχώς ώθηση στη βιομηχανία των ψηφιακών επικοινωνιών.

Παράλληλα, στην παγκόσμια αγορά των smartphones, το 2016 η Huawei εδραίωσε τη θέση στην πρώτη τριάδα των κατασκευαστών, με πωλήσεις 133 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο 8,9%, από 104 εκατ. συσκευές και 7,3% το 2015 (Gartner). Ακόμα, διατήρησε την πρώτη θέση στην αγορά της Κίνας, με πωλήσεις 76,2 εκατ. smartphones, μερίδιο 16% και ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20,9% (Canalys).

Συνολικά, το 2016, η παγκόσμια αγορά των smartphones άγγιξε το 1,5 δισ. νέες συσκευές, με ετήσια άνοδο 5%.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.