XBLOG logo @2x

Huawei P9: Το teardown δείχνει ότι είναι εύκολο στην επισκευή

Το Huawei P9, η τελευταία Android ναυαρχίδα των Κινέζων στα smartphones με δύο φακούς από τη Leica, έπεσε στα χέρια της ομάδας του iFixit και αυτοί φυσικά το αποσυναρμολόγησαν. Η ομάδα φωτογράφησε την όλη διαδικασία και ανέβασε στο site της οδηγό βήμα-βήμα για το πως μπορεί ο καθένας να το αποσυναρμολογήσει στο σπίτι.

Το iFixit βαθμολόγησε επίσης το πόσο εύκολο είναι να ανοίξεις το Huawei P9 μόνος σου. Η βαθμολογία που πήρε είναι 7 στα 10 (10 σημαίνει ότι είναι πανεύκολο στο άνοιγμα), ‘νικώντας’ το Samsung Galaxy S7 που είχε χαρακτηριστεί ως το πιο δύσκολο στην επισκευή, όμως ΄έχασε΄ από το LG G5 το ποίο πήρε 8 στα 10.

Η ομάδα μας δείχνει ότι το κάτω μέρος του Huawei P9 είναι ολόιδιο με του iPhone 6s.
Η ομάδα μας δείχνει ότι το κάτω μέρος του Huawei P9 είναι ολόιδιο με του iPhone 6s.

Η ομάδα του iFixit αναφέρει στα θετικά ότι η Huawei χρησιμοποιεί στο P9 αρθρωτά εξαρτήματα με ελατήρια, “στοχαστική καλωδίωση” και ελάχιστη κόλλα. Επίσης σχολιάζει ότι η μπαταρία είναι εύκολα προσβάσιμη, αλλά χρειάζεται κάποια βασική γνώση για την αλλαγή της.

Στα αρνητικά, ότι έχει ειδικές βίδες Pentalobe στο εξωτερικό μέρος, οπότε χρειάζεται ειδικό κατσαβίδι για την αφαίρεσή τους (όπως στα iPhone), και ότι για να αντικατασταθεί η οθόνη πρέπει όλο το κινητό να γίνει… βίδες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.