XBLOG logo @2x

Huawei P9: Η νέα Android ναυαρχίδα με Leica κάμερες

Η Huawei παρουσίασε σε εκδήλωση, στο Battersea Park Events Arena του Λονδίνου, τη φετινή της Android ναυαρχίδα στα smartphones, το Huawei P9. Το κινητό ακολουθάει τη σχεδιαστική γραμμή της σειράς P (Platinum) της Huawei, διαθέτει κορυφαίο hardware, ακριβά υλικά κατασκευής και κάμερες που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη Leica, μία από τις κορυφαίες εταιρίες φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο.

Huawei P9: Η κατασκευή

Το Huawei P9 διαθέτει μίνιμαλ DNA design, όπως οι προηγούμενες ναυαρχίδες της σειράς Ρ. Κάθε συσκευή P9 είναι μια τέλεια κατασκευή από κορυφαίο 2.5D γυαλί και αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, με σμιλευμένες άκρες, στρογγυλοποιημένες με την τεχνική κοπής διαμαντιού για καλύτερο κράτημα.

Η 64 GB έκδοση του P9 κυκλοφορεί με χρυσό φινίρισμα (Haze Gold), θέτοντας νέα στάνταρς στο βιομηχανικό design, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως οι γραμμές βούρτσας και το μεταλλικό γυάλισμα με ακρίβεια μικρο-επιπέδων, για να δημιουργήσουν μια ημιδιάφανη μεταλλική επιφάνεια. Επιπρόσθετα, η Λευκή Κεραμεική (Ceramic White) έκδοση του P9 είναι περισσότερο λεία από τα βαμμένα σώματα των πολυτελών αυτοκινήτων, αντανακλώντας και διαθλώντας το φως σε διαφορετικές σκιάσεις, δημιουργώντας εκπληκτικά χρώματα καθώς οι συνθήκες του περιβάλλοντος μεταβάλλονται.

Το P9 ξεχωρίζει και για το πολύ μικρό του πάχος που φτάνει μόλις τα 6,95 χιλιοστά.

Επαναπροσδιορίζοντας τη φωτογραφία από smartphone

Huawei P9 Plus cameras

Συνδυάζοντας τις σχεδιαστικές αρχές και την κατασκευαστική υπεροχή της Huawei και της Leica σε ένα σύστημα φωτογραφίας σε smartphone που έχει αναπτυχθεί από κοινού και από τις δυο εταιρίες, το P9 ενσωματώνει hardware και software τελευταίας τεχνολογίας.

  • Ενσωματώνει 12-megapixels κύρια κάμερα, 12-megapixels μονόχρωμη κάμερα δίπλα στη κύρια, και 8-megapixels εμπρόσθια κάμερα.
  • Με υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, το P9 φωτογραφίζει γρήγορα, με ακρίβεια και σταθερότητα.
  • Ο σχεδιασμός dual-camera του P9 απελευθερώνει την δύναμη των οπτικών φακών Leica.
  • Η RGB κάμερα του P9 εξειδικεύεται στην αποτύπωση χρωμάτων.
  • Η μονόχρωμη κάμερα είναι ιδανική για την καταγραφή λεπτομερειών στις εικόνες.
  • Οι δύο πίσω κάμερες του P9 λειτουργούν παράλληλα για να προσφέρουν στους χρήστες την ευκαιρία να δημιουργήσουν εικόνες με κορυφαία λεπτομέρεια και ζωηρά χρώματα.
  • Το P9 πραγματικά υπερέχει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • Για κάθε φωτογραφία τραβηγμένη με το P9, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες φιλμ της Leica: Standard, Vivid Colors και Smooth Colors.
  • Η λειτουργία ευρέους διαφράγματος του P9 επιτρέπει στους χρήστες να πειραματιστούν με καινοτόμα οπτικά εφέ για να δημιουργήσουν μοναδικές εικόνες και περιεχόμενο.

«Η Leica και η Huawei μοιράζονται μια αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για φωτογραφική αριστεία, και η συνεργασία μας θα εξασφαλίσει πρόσβαση στην κορυφαία φωτογραφία για ακόμη περισσότερους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Oliver Kaltner, ο CEO της Leica. «Ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας για να προσφέρουμε στους χρήστες μια βέλτιση εμπειρία φωτογραφίας από smartphone».

Huawei P9: Τεχνικά χαρακτηριστικά

Huawei P9

Το Huawei P9 είναι εξοπλισμένο με τη δύναμη, τη συνδεσιμότητα και την ταχύτητα που οι σύγχρονοι χρήστες των high-end smartphones περιμένουν. Με Super AMOLED full HD οθόνη 5.2 ιντσών, το P9 οφείλει τη δύναμή του στο νέο chipset Kirin 955 που διαθέτει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή 64-bit χρονισμένο στα 2.5GHz. Η 3,000 mAh μπαταρία υψηλής πυκνότητας προσφέρει στους χρήστες του P9 μεγαλύτερη αυτονομία και διάρκεια μπαταρίας.

Η Huawei αποκάλυψε επίσης το P9 Plus, με Super AMOLED οθόνη 5.5 ιντσών (με Press Touch-Force Touch) και μεγαλύτερη μπαταρία 3,400 mAh. Το P9 Plus προσφέρει επίσης dual-IC Rapid Charge, προσφέροντας στους χρήστες 6 ώρες ομιλίας μετά από φόρτιση 10 λεπτών.

Αξιοποιώντας την αξεπέραστη τεχνογνωσία της Huawei στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τα P9 και P9 Plus διαθέτουν εκπληκτικές νέες λειτουργίες όπως η αρχιτεκτονική εικονικής-τριπλής-κεραίας, σχεδιασμένη για χρήστες που χρειάζονται απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε κινητά και Wi-Fi δίκτυα, για να εκμεταλλεύονται πλήρως τη δύναμη του mobile Internet όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο.

Τα P9 και P9 Plus προστατεύουν την ιδιωτικότητα και τις απόρρητες πληροφορίες των χρηστών με την πρωτοφανή τεχνολογία βιομετρικής αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος της Huawei. Ο ενισχυμένος αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύσουν και να διαφυλάξουν τις συσκευές τους, μειώνοντας σημαντικά την περίπτωση εξαπάτησης ή υποκλοπής, καθώς οι χρήστες μπορούν εύκολα και γρήγορα να ασφαλίσουν το smartphone τους.

Και τα δύο κινητά χρησιμοποιούν το Android 6.0 Marshmallow με το EMUI 4.1 της Huawei.

Το κόστος

Το βασικό P9 με 3 GB μνήμη RAM και 32 GB χωρητικότητα θα κοστίζει €549, ενώ το μεγαλύτερο P9 Plus με 4 GB RAM και 64 GB χωρητικότητα θα έχει τιμή €699. Η κυκλοφορία τους ξεκινά στην Ευρώπη στις 16 Απριλίου.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.