XBLOG logo @2x

Τα Huawei P10 και Mate 9 θα αναβαθμιστούν στο Android Oreo (EMUI 8.0)

Η Huawei ανακοίνωσε ότι οι ναυαρχίδες Huawei P10 και Mate 9 θα αναβαθμιστούν επίσημα στο EMUI 8.0, δηλαδή στην όγδοη έκδοση του Android (Oreo).

Σύμφωνα με τη Κινέζικη κατασκευάστρια, το Mate 9 θα είναι το πρώτο που θα αναβαθμιστεί στο Oreo, και συγκεκριμένα θα το λάβει 3 με 4 εβδομάδες μετά το λανσάρισμα του Mate 10. Το Mate 10 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, οπότε το 9 θα αναβαθμιστεί κατά τα Χριστούγεννα. Αντιθέτως, δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα αναβαθμιστεί το Huawei P10 — η εταιρία είπε μόνο ότι η αναβάθμιση θα κυκλοφορήσει «στο εγγύς μέλλον».

Το Android Oreo για άλλα Android smartphones είναι σημαντική αναβάθμιση, αλλά δυστυχώς για τους κατόχους Huawei συσκευών, δεν είναι. Η Huawei σχολίασε ότι εμφανισιακά θα παρατηρήσετε ελάχιστες αλλαγές δεδομένου ότι το EMUI 8.0 μοιάζει αρκετά με το σημερινό EMUI 5.1. Στις επιδόσεις θα δείτε μια αύξηση της τάξης του 12% αλλά μέχρι εκεί. Τα κινητά δεν θα λάβουν ούτε τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που έχει η κάμερα του Mate 10 διότι στο 10 υπάρχει ένα μεμονωμένο chip NPU στο chipset Kirin 970.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.