XBLOG logo @2x

Huawei OptiX Network : Η νέα έξυπνη λύση της Huawei

Στο πλαίσιο του Huawei Intelligent Finance 2021 που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη, ο Gu Yunbo, αντιπρόεδρος της Huawei Enterprise Optical Domain, παραχώρησε ομιλία με τίτλο “Moving Towards All-Optical Financial Era”. Σύμφωνα με τον κ. Gu, η λύση της Huawei Intelligent OptiX Network επιτρέπει στον χρηματοπιστωτικό κλάδο να αναβαθμίσει κάθε πτυχή των δικτύων υποδομής του, με στόχο τη βελτιστοποιημένη εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών. Συγκεκριμένα, η Huawei, μαζί με την Guilin Bank, κυκλοφόρησαν μια υπο-λύση για χρηματοπιστωτικά campuses – την Huawei Campus OptiX.

Gu Yunbo, Αντιπρόεδρος, Huawei Enterprise Optical Domain

Με τον ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό τoυ χρηματοπιστωτικού τομέα, η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευφυΐα των υποδομών δικτύου καθίστανται ολοένα και πιο σημαντικές. Επιπλέον, τα υπάρχοντα χρηματοπιστωτικά δίκτυα αντιμετωπίζουν πολλές νέες προκλήσεις, όπως είναι η υψηλή ευρυζωνικότητα, που απαιτείται για την εξέλιξη προς το cloud, οι υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας από εταίρους μεταξύ οικοσυστημάτων καθώς και ο μεγάλος φόρτος εργασιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) που δημιουργείται από ένα πλήθος έξυπνων τερματικών. «Η λύση Huawei Intelligent OptiX Network αποτελείται από τρεις υπο-λύσεις: τη Huawei DC OptiX, τη Huawei Single OptiX και τη Huawei Campus OptiX», εξήγησε ο κ. Gu στην ομιλία του. «Με εξαιρετικά υψηλή ευρυζωνικότητα, φυσική απομόνωση και απλές διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησης (Ο&Μ), η λύση επιτρέπει την ολοκληρωμένη αναβάθμιση των υποδομών του χρηματοπιστωτικού δικτύου και φέρνει το «TechFin» στην Αll -Optical εποχή».

Το Huawei DC OptiX απελευθερώνει την Υπολογιστική Δύναμη του Financial Cloud

Καθώς οι περισσότερες χρηματοπιστωτικές συναλλαγές λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο, η κατασκευή ενός χρηματοπιστωτικού cloud αποκτά νέα ώθηση και η κίνηση χρηματοπιστωτικών δεδομένων μεταξύ DC αυξάνεται. Αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει τις ταχύτητες διασύνδεσης του κέντρου δεδομένων σε επίπεδο Tbit. Η λύση Huawei DC OptiX παρέχει κορυφαία ευρυζωνικότητα, πραγματοποιεί προληπτικό O&M και υποστηρίζει ακριβή εντοπισμό βλαβών των οπτικών ινών. Σύμφωνα με τον κ. Gu, αυτή η λύση έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον, χρησιμοποιεί ίνες με εύρος ζώνης έως και 88 Tbit/s για τη μετάδοση τεράστιων οικονομικών δεδομένων και υποστηρίζει διάφορους τύπους και ρυθμούς διεπαφών όπως το Ethernet και το SAN με σκοπό τη σημαντική μείωση του κόστους εκμίσθωσης οπτικών ινών. Δεύτερον, μπορεί να προβλέψει, αρκετές εβδομάδες νωρίτερα και με ακρίβεια έως και 90% βασιζόμενο στην ψηφιακή μοντελοποίηση του φυσικού οπτικού δικτύου και τους έξυπνους αλγόριθμους, στην περίπτωση που η υγεία των οπτικών ινών εκτεθεί σε κίνδυνο. Αυτό βοηθά τους υπεύθυνους πληροφορικής- που πιθανότατα δεν έχουν οικονομικό υπόβαθρο – να διαχειρίζονται εύκολα τα οικονομικά δίκτυα. Αυτή η λύση έχει λάβει διάφορες πιστοποιήσεις ασφάλειας και συμβατότητας από τις BSI CC, EANTC SAN και NCTC, γεγονός που αποδεικνύει την ικανότητά της να διασφαλίζει το οικονομικό cloudification.

Το Huawei Single OpitX χρησιμοποιεί την τεχνολογία Optical Slicing για να διασφαλίσει την απόλυτη ασφάλεια των υπηρεσιών

Στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας, οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο έχουν καταστεί βασική απαίτηση παροχής υπηρεσιών σε χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις όπως τράπεζες, ασφάλειες και άλλα ιδρύματα. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων που παράγονται καθημερινά από χρηματοπιστωτικούς κλάδους πρέπει να διαβιβάζεται με εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και υψηλή ασφάλεια. Η λύση Huawei Single OpitX εισάγει την τεχνολογία optical slicing για να διασφαλίσει την ασφαλή και μεμονωμένη μετάδοση διαφόρων ειδών χρηματοπιστωτικών δεδομένων, συμμορφώνεται με αυστηρούς κανονισμούς ρύθμισης χρηματοπιστωτικής ασφάλειας και  υποστηρίζει οικονομικές συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο και κοινή χρήση δεδομένων. Αυτή η λύση επαναλαμβάνει τα πλεονεκτήματα της φυσικής απομόνωσης μέσω hard pipe στην τεχνολογία SDH, ενώ εισάγει τις ακόλουθες καινοτομίες:

  • Το εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης των ινών χωρίζεται σε πολλαπλά μεμονωμένα κομμάτια συχνότητας για την κατανομή αποκλειστικών καναλιών σε διάφορες υπηρεσίες των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, αποτρέποντας τις παρεμβολές και τη συμφόρηση του δικτύου, ενώ πληροί διαφοροποιημένες απαιτήσεις ασφαλείας διαφορετικών υπηρεσιών.
  • Η τεχνολογία OSU απλοποιεί την ενθυλάκωση πρωτοκόλλου και μειώνει τον αριθμό των επιπέδων δικτύου από τρία σε δύο. Σε σύγκριση με την τεχνολογία SDH, η τεχνολογία OSU μειώνει τον λανθάνοντα χρόνο μιας μεμονωμένης συσκευής κατά 30%, επιτυγχάνοντας έξτρα χαμηλά microsecond επίπεδα για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
  • Η λύση διαθέτει μια συγκλίνουσα αρχιτεκτονική για ταυτόχρονη μεταφορά υπηρεσιών μικρού μεγέθους, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετικά υψηλή ευρυζωνικότητα. Βάσει των απαιτήσεων υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της ροής οικονομικών δεδομένων, το optical slicing μπορεί να ρυθμιστεί από 2M σε 100G σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την χωρίς απώλειες κίνηση δεδομένων.

 Το Huawei Campus OptiX υποστηρίζει μαζικές συνδέσεις με το One Fiber για εύκολο και ασφαλές cloudification

Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των έξυπνων τραπεζικών cloudification εφαρμογών και της ταχείας ανάπτυξης υπηρεσιών πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικά campuses, η λύση Huawei Campus OptiX υιοθετεί μια καινοτόμο και απλοποιημένη αρχιτεκτονική για να προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη:

  • Τα καλώδια χαλκού αντικαθίστανται με ίνες και οι ενεργοί μεταγωγείς αντικαθίστανται με παθητικούς διαχωριστές, εξαλείφοντας την ανάγκη για κατασκευή χώρων εξαιρετικά χαμηλής τάσης και μειώνοντας την κατανάλωση ισχύος κατά 30%. Επιπλέον, τα παραδοσιακά δίκτυα πολλαπλών επιπέδων απλοποιούνται σε δύο επίπεδα για να υποστηρίζουν κάθετη κίνηση για γρήγορη και ευέλικτη πρόσβαση στο cloud.
  • Η φωτοηλεκτρική σύνθετη τεχνολογία διευκολύνει την τροφοδοσία συσκευών Wi-Fi και επεκτείνει τις ίνες σε διάφορα τερματικά στα χρηματοπιστωτικά campuses.
  • Οι συσκευές OLT στα κεντρικά γραφεία διαχειρίζονται και εκτελούν τον έλεγχο ταυτότητας των ONUs κεντρικοποιημένα, για την απομόνωση συστημάτων IoT, συστημάτων γραφείου και συστημάτων παραγωγής στα χρηματοπιστωτικά campuses, εξασφαλίζοντας ασφάλεια στα χρηματοπιστωτικά δεδομένα.

Η λύση Huawei Intelligent OptiX Network έχει ήδη υιοθετηθεί από 200 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και έξι από τις 10 κορυφαίες τράπεζες στον κόσμο. Για παράδειγμα, η Τράπεζα Επικοινωνιών επωφελείται της λύσης Huawei DC OptiX για να πραγματοποιήσει μηδενική απώλεια δεδομένων στο σύστημα ανάκτησης καταστροφών και η λύση Huawei Campus OptiX βοηθάει την Guilin Bank να επεκτείνει την ευρυζωνική σύνδεση ινών gigabit στην επιφάνεια εργασίας, βελτιώνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα επικοινωνίας στο γραφείο κατά 60%.

Ως βασικός συντελεστής της οπτικής βιομηχανίας, η Huawei παρέχει καινοτόμες οπτικές επικοινωνίες και ΙΤ τεχνολογίες για να βοηθήσει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να γίνει ψηφιακός και να παρέχει πανταχού χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στους πελάτες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.