XBLOG logo @2x

Huawei Mate 9: Η «νέα εποχή στα smartphones»

Η Huawei ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε στη Γερμανία τη νέα της ναυαρχίδα Huawei Mate 9, που θα τα έβαζε με το Galaxy Note 7 αν δεν έκανε το “μπαμ” και δεν αποχωρούσε από την αγορά πριν καν κυκλοφορήσει. Το Mate 9 παρουσιάστηκε παράλληλα με το smartwatch Huawei Fit για αθλητές.

Το Huawei Mate 9 είναι ένα μεγάλο phablet με 5,9-ιντσών full HD οθόνη. Το σώμα του έχει premium κατασκευή από μέταλλο στο πίσω μέρος και γυαλί με καμπυλωτές άκρες (2.5D) στο μπροστινό. Έχει πάχος 7.5 χιλιοστά και ζυγίζει 169 γραμμάρια.

Το Mate 9 χρησιμοποιεί το νέο chipset Kirin 960 της Huawei που ανακοινώθηκε πρόσφατα και ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή και ARM Mali-G71 MP8 μονάδα γραφικών. Διαθέτει επίσης 4 GB μνήμη RAM, 64 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα, υποδοχή για δύο SIM (4G), αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από τις κάμερες, υπέρυθρες, και 4,000 mAh μπαταρία με υποστήριξη της νέας τεχνολογίας SuperCharge η οποία με 5 λεπτά φόρτισης προσφέρει αυτονομία μιας ολόκληρης μέρας (με φόρτιση 10 λεπτών μπορείς να παρακολουθήσει δύο ολόκληρες ταινίες). Στο κουτί προσφέρεται ένας 5A φορτιστής.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Huawei Mate 9 είναι η δεύτερης γενιάς κάμερα στο πίσω μέρος η οποία εξοπλίζεται με δύο φακούς και κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Leica (όπως και του Huawei P9). Συγκεκριμένα έχει έναν 20-megapixels ασπρόμαυρο αισθητήρα με διάφραγμα f/2.2 και έναν έγχρωμο 12-megapixels αισθητήρα με το ίδιο διάφραγμα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης (περιλαμβάνει ανίχνευση φάσης, βάθους και αντίθεσης και λέιζερ), και το διπλό δύο-τόνων LED flash.

Η Huawei ισχυρίζεται ότι η κάμερα υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία Hybrid Zoom η οποία επιτρέπει στον χρήστη να κάνει ζουμ χωρίς να μειωθεί πολύ η ποιότητα της εικόνας. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο smartphone της Huawei με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 8-megapixels με διάφραγμα φακού f/1.9 και αυτόματη εστίασης για άψογες selfies.

Το νέο Huawei τρέχει το Android 7.0 Nougat και “φοράει” το γραφικό περιβάλλον EMUI 5.0. Θα κυκλοφορήσει σε έξι χρώματα (Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown, Ceramic White και Black) με τιμή €699. Αρχικά θα διατεθεί στις Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Κίνα, Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σ. Αραβία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.