XBLOG logo @2x

Η Huawei ανακοίνωσε το κορυφαίο chipset Kirin 960

Η Huawei αποκάλυψε το νέο chipset Kirin 960 που θα χρησιμοποιεί η επερχόμενη ναυαρχίδα της Mate 9. Το Mate 9 είναι ένα κορυφαίο phablet που θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου, σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν οι Κινέζοι στη Γερμανία.

Το Kirin 960 έχει 15% καλύτερες επιδόσεις στον επεξεργαστή σε σχέση με το Kirin 950 που βρίσκαμε στο Mate 8, σύμφωνα με την Huawei, έχει 20% βελτίωση στις επιδόσεις της μονάδας γραφικών και 180% βελτιωμένη απόδοση στο κομμάτι των γραφικών. Σε δοκιμές benchmarks τα πηγαίνει αρκετά καλά: στο GFXBench βρίσκεται στην δεύτερη θέση πίσω από το Apple A10 των iPhone 7, ενώ στο Geekbench βρίσκεται και πάλι πίσω από το Apple A10 στην δεύτερη θέση στη δοκιμή μονού πυρήνα, αλλά υπερέχει απ’ όλα τα chips στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων.

Το Kirin 960 διαθέτει τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 υψηλών επιδόσεων για τις απαιτητικές εργασίες, και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 για τις βασικές εργασίες. Για τον επεξεργαστή η Huawei έχει βασιστεί στην αρχιτεκτονική big.LITTLE και για αυτό το chipset γνωρίζει πότε πρέπει να χρησιμοποιήσει τους Cortex-A73 και πότε τους Cortex-A53. Μέσα στο chip βρίσκουμε επίσης την μονάδα γραφικών Mali-G71 MP8 και υποστήριξη LPDDR4 RAM. Όσο για τα δίκτυα, το Kirin 960 έχει ένα modem που υποστηρίζει LTE Cat. 12/13 με ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 600Mbps και ταχύτητες ανεβάσματος έως 150Mbps.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι υποστηρίζει UFS 2.1 για απίστευτες ταχύτητες στο κομμάτι του αποθηκευτικού χώρου και έχει αναβαθμισμένο ISP για καλύτερες φωτογραφίες. Το Kirin 960 κατασκευάζεται από την TSMC χρησιμοποιώντας την κατασκευαστική διαδικασία των 16nm FinFET.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.