Ανακοινώθηκε το Honor MagicBook, το πρώτο laptop της μάρκας

Η Honor, η θυγατρική της Huawei που μέχρι σήμερα έβγαζε μόνο κινητά και tablets, ανακοίνωσε τον πρώτο της υπολογιστή: το Honor MagicBook. Το MagicBook είναι ένα ultrabook το οποίο έχει επιρροές από τα MacBook της Apple, όπως το όνομα και το design του.

Το Honor MagicBook διαθέτει μία 14-ιντσών οθόνη (στο σώμα ενός 13-ιντσου laptop) με full HD (1080p) ανάλυση, ματ IPS panel και 45% κάλυψη των χρωμάτων NTSC. Έχει αντίθεση 800:1 και 250 nits φωτεινότητα.

Το σώμα του MagicBook έχει πάχος 15.8 mm, ζυγίζει 1.47 kg και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Στο εσωτερικό του laptop βρίσκουμε όγδοης γενιάς Intel επεξεργαστή (i5-8250u στην οικονομική έκδοση και i7-8550u στην ακριβή), 8 GB μνήμη RAM και 256 GB SSD (SATA) δίσκο. Για τα γραφικά είναι υπεύθυνη η μεμονωμένη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce MX150 η οποία εξοπλίζεται με 2 GB GDDR5 μνήμη.

Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών μοιράζονται τον ίδιο ανεμιστήρα μέσω σωλήνες θερμότητας. Ο ανεμιστήρας ρουφάει αέρα από τρεις αεραγωγούς και βγάζει έξω τον ζεστό αέρα. Μέσα του βρίσκουμε επίσης μια μεγάλη μπαταρία 57.4 Wh. Η Honor υπόσχεται ότι έχει αυτονομία 12 ωρών, ενώ μπορεί να φορτίσει (μέσω USB-C) από το 0% έως το 70% σε μία ώρα.

Honor MagicBook fan
Το σύστημα ψύξης.

Όσον αφορά τις θύρες, το Honor MagicBook έρχεται με μία USB-A 3.0, μία USB-A 2.0, μία έξοδο HDMI και υποδοχή για ακουστικά/μικρόφωνο 3.5mm. Αυτά είναι άχρηστα αν έχετε επίσης κάποιο Huawei ή Honor smartphone, καθώς μέσω του Magic-Link app μπορείτε να μεταφέρετε ασύρματα τα αρχεία σας.

Honor MagicBook Magic-Link app
Το Magic-Link app.

Τέλος, ο νέος υπολογιστής διαθέτει τέσσερα ηχεία με τεχνολογία ήχου Dolby Atmos, δύο μικρόφωνα και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην άκρη που μπορεί να ξεκλειδώσει τα Windows σε 0.9s. Ο χρόνος έναρξης των Windows (boot) αγγίζει τα 7.6s.

Το Honor MagicBook θα βγει σε δύο εκδόσεις, μία με Intel Core i5 επεξεργαστή που θα κοστίζει CNY 5,000 ($800/€645), και μία με Core i7 με κόστος CNY 5,700 ($910/€735). Θα κυκλοφορήσει σύντομα στη Κίνα αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα πετάξει και για Ευρώπη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.