XBLOG logo @2x

Ανακοινώθηκε το Honor MagicBook, το πρώτο laptop της μάρκας

Η Honor, η θυγατρική της Huawei που μέχρι σήμερα έβγαζε μόνο κινητά και tablets, ανακοίνωσε τον πρώτο της υπολογιστή: το Honor MagicBook. Το MagicBook είναι ένα ultrabook το οποίο έχει επιρροές από τα MacBook της Apple, όπως το όνομα και το design του.

Το Honor MagicBook διαθέτει μία 14-ιντσών οθόνη (στο σώμα ενός 13-ιντσου laptop) με full HD (1080p) ανάλυση, ματ IPS panel και 45% κάλυψη των χρωμάτων NTSC. Έχει αντίθεση 800:1 και 250 nits φωτεινότητα.

Το σώμα του MagicBook έχει πάχος 15.8 mm, ζυγίζει 1.47 kg και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Στο εσωτερικό του laptop βρίσκουμε όγδοης γενιάς Intel επεξεργαστή (i5-8250u στην οικονομική έκδοση και i7-8550u στην ακριβή), 8 GB μνήμη RAM και 256 GB SSD (SATA) δίσκο. Για τα γραφικά είναι υπεύθυνη η μεμονωμένη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce MX150 η οποία εξοπλίζεται με 2 GB GDDR5 μνήμη.

Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών μοιράζονται τον ίδιο ανεμιστήρα μέσω σωλήνες θερμότητας. Ο ανεμιστήρας ρουφάει αέρα από τρεις αεραγωγούς και βγάζει έξω τον ζεστό αέρα. Μέσα του βρίσκουμε επίσης μια μεγάλη μπαταρία 57.4 Wh. Η Honor υπόσχεται ότι έχει αυτονομία 12 ωρών, ενώ μπορεί να φορτίσει (μέσω USB-C) από το 0% έως το 70% σε μία ώρα.

Honor MagicBook fan
Το σύστημα ψύξης.

Όσον αφορά τις θύρες, το Honor MagicBook έρχεται με μία USB-A 3.0, μία USB-A 2.0, μία έξοδο HDMI και υποδοχή για ακουστικά/μικρόφωνο 3.5mm. Αυτά είναι άχρηστα αν έχετε επίσης κάποιο Huawei ή Honor smartphone, καθώς μέσω του Magic-Link app μπορείτε να μεταφέρετε ασύρματα τα αρχεία σας.

Honor MagicBook Magic-Link app
Το Magic-Link app.

Τέλος, ο νέος υπολογιστής διαθέτει τέσσερα ηχεία με τεχνολογία ήχου Dolby Atmos, δύο μικρόφωνα και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην άκρη που μπορεί να ξεκλειδώσει τα Windows σε 0.9s. Ο χρόνος έναρξης των Windows (boot) αγγίζει τα 7.6s.

Το Honor MagicBook θα βγει σε δύο εκδόσεις, μία με Intel Core i5 επεξεργαστή που θα κοστίζει CNY 5,000 ($800/€645), και μία με Core i7 με κόστος CNY 5,700 ($910/€735). Θα κυκλοφορήσει σύντομα στη Κίνα αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα πετάξει και για Ευρώπη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.