XBLOG logo @2x

Η Huawei ίσως εγκαταλείψει το Android για το Kirin OS

Η Huawei δουλεύει στη δημιουργία ενός δικού της λειτουργικού συστήματος, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες. Όπως η Samsung έχει το Tizen OS που χρησιμοποιεί κατά κόρον στις wearable συσκευές της, έτσι και η κορυφαία κινέζικη κατασκευάστρια φαίνεται ότι θέλει να έχει ένα λειτουργικό για back-up σε περίπτωση που κάτι “στραβώσει” με την Google.

Σύμφωνα με το The Information, “τρία άτομα έχουν ενημερωθεί για το project.” Αυτή η μικρή ομάδα λέγεται ότι βρίσκεται στη Σκανδιναβία και αποτελείται από προγραμματιστές που παλιά δούλευαν στη Nokia. Το λειτουργικό σύστημα θα αποκαλείται Kirin OS και άρχισε να αναπτύσσεται πρόσφατα, οπότε είναι στα αρχικά στάδια.

Ο CEO της Huawei, στο άκουσμα αυτής είδησης έγραψε στο Weibo ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android, αρκεί να παραμείνει ανοιχτό. Τόνισε ότι το Android έχει προωθήσει την ανάπτυξη των smartphones, τα οποία με τη σειρά τους έχουν ωφελήσει τους χρήστες. Ωστόσο, δεν ανέφερε τίποτα για το αν αναπτύσσουν ή όχι το δικό τους mobile OS.

Παράλληλα, οι φήμες αναφέρουν ότι η Huawei εργάζεται επάνω στο γραφικό περιβάλλον EMUI 5.0 για τις Android συσκευές της. Επικεφαλής της ομάδας έχει γίνει η Abagail Brody που παλιά δούλευε στην Apple και πήγε στην Huawei μέσα στο 2015. Το νέο EMUI 5.0 θα είναι λιγότερο σύνθετο από το τωρινό και δεν θα μοιάζει τόσο πολύ με το iOS, όμως δεν θα χάσει τις δυνατότητές του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.