XBLOG logo @2x

Huawei Color Band A1 review

Κάθε αθλητής σήμερα χρειάζεται έναν fitness tracker για να παρακολουθεί την πρόοδό του. Στην αγορά υπάρχουν πολλοί ακριβοί trackers για αυτή την δουλειά, οπότε η Huawei σκέφτηκε να φτιάξει έναν προσιτό. Για αυτό υποδεχτείτε το Color Band A1, την πιο φθηνή συσκευή της Huawei για παρακολούθηση της υγείας.

Το Color Band A1 αποτελείται από ένα λουράκι σιλικόνης και την κύρια συσκευή από μέταλλο. Χάρη στη λεπτή και συνάμα στιβαρή κατασκευή του, το A1 αντέχει στο νερό και στη σκόνη για να μην χρειάζεται να το βγάζετε κάθε φορά που κάνετε μπάνιο ή βρέχει. Επιπλέον, στη πάνω πλευρά του θα βρείτε ένα LED φωτάκι για να σας ειδοποιεί όταν έχετε νέα κλήση ή μήνυμα στο κινητό. Επειδή δεν έχει οθόνη, η μπαταρία αντέχει έως και 28 ημέρες με μία φόρτιση σύμφωνα με την εταιρία – κάτι που μπορούμε να επαληθεύσουμε και εμείς από τις δοκιμές μας.

Το βραχιόλι δεν έχει κανένα κουμπί, απλά το φοράτε και είστε έτοιμοι. Όλα τα δεδομένα που συλλέγει στέλνονται στο smartphone σας μέσω Bluetooth κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για το Android και μέσω αυτής μπορείτε να συνδέσετε το Huawei Color Band A1 με το smartphone σας, μπορείτε να δείτε το ιστορικό των δραστηριοτήτων σας και να κάνετε reset ή αναβάθμιση λογισμικού.

Η συσκευασία του Color Band είναι το ίδιο λιτή με το βραχιόλι. Μέσα της βρίσκουμε δύο μικρά βιβλιαράκια για τις οδηγίες και τις πληροφορίες ασφαλείας, έναν αντάπτορα φόρτισης που κολλάει μαγνητικά στο βραχιόλι στον οποίο συνδέεται ο φορτιστής, και φυσικά το βραχιόλι. Φορτιστής δεν υπάρχει μέσα στην συσκευασία, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε του κινητού σας.

Το πρώτο και κυριότερο χαρακτηριστικό του Color Band A1 είναι η καταγραφή των φυσικών δραστηριοτήτων σας. Το βραχιόλι ανιχνεύει αυτόματα άμα περπατάτε, τρέχετε ή κάνετε ποδηλασία και καταγράφει πόσα βήματα κάνατε και πόσες θερμίδες καταφέρατε να κάψετε.

Κατά τις δοκιμές μας είδαμε ότι μετράει τα βήματα σωστά, αφού αυτό και smartwatch με Android Wear έδειξαν περίπου τα ίδια βήματα.

Σημείωση: το Google Fit (Android Wear) δείχνει λιγότερη ώρα άσκησης επειδή το Color Band μέτρησε και μερικά βήματα πριν ξεκινήσω.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του Huawei Color Band A1 είναι η παρακολούθηση ύπνου. Επειδή έχει αυτονομία ενός μήνα μπορείτε να το φοράτε 24/7 και αυτό καταλαβαίνει αυτόματα πότε κοιμάστε. Μόλις ξυπνήσετε θα αποθηκεύσει στατιστικά για τον ύπνο σας έτσι ώστε να ξέρετε άμα κοιμάστε καλά ή όχι. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε να σας ξυπνήσει σε μια προκαθορισμένη ώρα, και αυτό όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή θα αρχίσει να δονήσει ευγενικά.

Η κύρια συσκευή, ξεχωριστά από το λουράκι, μαζί με τον αντόπτορα φόρτισης
Η κύρια συσκευή, ξεχωριστά από το λουράκι, μαζί με τον αντόπτορα φόρτισης

Τέλος, το τρίτο χαρακτηριστικό του tracker είναι κάτι που δεν έχουν πολλά: μέτρηση ακτινοβολίας UV. Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα μπορείτε να μετρήσετε τις ακτίνες UV για να είστε πάντα ενημερωμένοι για το τι προστασία να χρησιμοποιήσετε για να προφυλαχθείτε από την ηλιακή ακτινοβολία.

Σε γενικές γραμμές το Color Band αξίζει να το αποκτήσετε επειδή κάνει αυτά που υπόσχεται, και τα κάνει σωστά, ωστόσο υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Η Huawei έφερε μερικά κομμάτια για να τα δώσει δώρο σε όποιον αγοράσει το Huawei P9 liteτο best seller smartphone της στην Ελλάδα– όμως φαίνεται ότι δεν έχει σχέδια να το πουλήσει ξεχωριστά.

Huawei Color Band A1 colors

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στη Κίνα κυκλοφορεί υπό το brand Honor και μπορείτε να το αγοράσετε με περίπου €20 από online καταστήματα άμα ψάξετε “Honor Band A1.” Εμείς δοκιμάσαμε την έκδοση με μαύρο πλαστικό λουράκι, ωστόσο στη Κίνα υπάρχει επίσης σε γαλάζιο, χρυσό και λευκό χρώμα, καθώς επίσης και έκδοση με δερμάτινο λουράκι για τα διπλά λεφτά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.