XBLOG logo @2x

Τα κινητά της Huawei θα μπορούν να τρέχουν Windows 10 μέσω του cloud

Η Huawei παρουσίασε στην έκθεση τεχνολογίας CES Asia 2018 μια νέα υπηρεσία που θα λανσάρει σύντομα και θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα υπολογιστών στο κινητό τους.

Σύμφωνα με το Notebook Italia, η υπηρεσία ονομάζεται Huawei Cloud PC και βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Windows 10. Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν έναν απομακρυσμένο υπολογιστή μέσω του κινητού τους, ενώ χάρη στο πρωτόκολλο Ηuawei Desktop Protocol θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στα αρχεία του κινητού τους. Για παράδειγμα, θα μπορούν να τραβάνε μια φωτογραφία με το κινητό τους και ύστερα να την επεξεργάζονται στη desktop έκδοση του Photoshop για PC.

Για να χρησιμοποιήσετε το Huawei Cloud PC θα χρειαστείτε, φυσικά, την αντίστοιχη εφαρμογή για το κινητό σας, όμως δεν απαιτείται επιπλέον hardware ή λογισμικό για να τρέξουν τα Windows 10. Αλλά αν θέλετε μια καλύτερη εμπειρία μπορείτε να συνδέσετε το κινητό με ένα monitor υπολογιστή -μέσω ενός καλωδίου USB Type-C- και να απολαύσατε τα Windows 10 στη “μεγάλη οθόνη“ σαν να έτρεχαν σε πραγματικό PC.

Δείτε το πρώτο βίντεο επίδειξης:

Δεν ανακοινώθηκε πότε θα κυκλοφορήσει ή πόσο θα κοστίζει, αλλά γνωρίζουμε ότι για αρχή για γίνει διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Κίνας όπου εδρεύει η εταιρία. Ακόμη, για να χρησιμοποιήσετε το Huawei Cloud PC θα χρειαστείτε μία από τις τελευταίες ναυαρχίδες της εταιρίας, δηλαδή κάποιο κινητό της σειράς Huawei P20, το Mate 10, το Mate RS ή και το tablet MediaPad M5.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.