XBLOG logo @2x

Η Huawei έχει φτιάξει τον ανταγωνιστή του Android

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Η Huawei έχει αναπτύξει ένα δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones σε περίπτωση που βρεθεί σε “κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,” όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Το μόνο που γνωρίζουμε για το λειτουργικό είναι ότι αναπτύσσεται από το 2012, όταν δηλαδή οι Αμερικάνικες αρχές άρχισαν να ερευνούν τη ZTE — φέτος επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού εξαγωγής προϊόντων εφτά ετών στη ZTE από τις ΗΠΑ και κινδυνεύει με άρση της άδειας χρήσης του λειτουργικού συστήματος Android OS επειδή έστελνε εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών σε Ιράν και Βόρεια Κορέα χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Η Huawei αναπτύσσει το λειτουργικό σύστημα σε περίπτωση που της συμβεί κάτι παρόμοιο και “χάσει” την άδεια χρήσης του Android. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτό το λογισμικό αλλά υποθέτουμε ότι θα έχει το γραφικό περιβάλλον EMUI που γνωρίζουμε από τα Android smartphones της εταιρίας, και λογικά θα υποστηρίζει τις εφαρμογές του Android, αφού χωρίς εφαρμογές ένα λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να εξελιχθεί (βλ. Windows Phone). Για τον ίδιο λόγο μπορεί να κυκλοφόρησε φέτος και το δικό της app store.

Η Huawei δεν έχει αποκαλύψει τίποτα για αυτό το σύστημα, όμως έχει σχολιάσει ότι δεν έχει σχέδια να λανσάρει ένα OS στο προσεχές μέλλον.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.