XBLOG logo @2x

Huawei: Πρωτοπορεί στον τομέα της καινοτομίας για ένα πλήρως Συνδεδεμένο, Έξυπνο Κόσμο

Ken Hu, Huawei Deputy Chairman, at HAS 2019
Ο Ken Hu, Deputy Chairman της Huawei, στον εναρκτήριο χαιρετισμό της 16ης ετήσιας διάσκεψης κορυφής Global Analyst

Η Huawei διοργάνωσε το 16ο Ετήσιο Global Analyst Summit στη Shenzhen της Κίνας. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν «Building a Fully Connected, Intelligent World». Σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 680 οικονομικοί αναλυτές και αναλυτές του κλάδου της βιομηχανίας, εξέχοντες διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης, εκπρόσωποι Τύπου από ένα μεγάλο εύρος τομέων, όπως τηλεπικοινωνίες, Internet, και χρηματοοικονομικά ιδρύματα και αντάλλαξαν απόψεις για το πως θα δημιουργήσουν ένα Πλήρως Συνδεδεμένο Έξυπνο Κόσμο μέσω της συνεχούς καινοτομίας.

Ο κ. Ken Hu, Deputy Chairman της Huawei, παρουσίασε στους παρισταμένους τις θέσεις της εταιρίας για τις τάσεις της βιομηχανίας αναφέροντας: «Ο έξυπνος κόσμος είναι ήδη εδώ. Μπορούμε να τον αγγίξουμε. Ο τομέας του ICT αντιμετωπίζει πρωτοφανείς ευκαιρίες ανάπτυξης». Ο κ. Hu επίσης ανέφερε ότι το 5G αναπτύσσεται ταχύτερα του αναμενομένου, και η ανάπτυξη συσκευών 5G προσεγγίζει ή και ταυτίζεται με την ανάλογη ανάπτυξη των 5G δικτύων για πρώτη φορά στην ιστορία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Huawei, τo 2025 θα υπάρχουν 2,8 δις χρήστες 5G παγκοσμίως. Για την υποστήριξη τέτοιων αριθμών χρηστών, η Huawei στοχεύει να αναπτύξει απλά, πανίσχυρα και έξυπνα δίκτυα ώστε να δημιουργεί συνεχώς αξία στους πελάτες της.

Huawei Mate 20 X gaming
Η ναυαρχίδα Huawei Mate 20 X

Η ευρύτατη πλέον στροφή στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Iintelligence, AI) επιταχύνει και τη χρήση του cloud στις επιχειρήσεις. Δεδομένης της πολύ σημαντικής θέσης της Huawei στην αγορά, ο κ. Hu εξήγησε ότι ο ανταγωνισμός στο cloud, στην πραγματικότητα είναι πλέον ανταγωνισμός στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ). Ο κ. Ηu πρόσθεσε: «Με τις στρατηγικές μας επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι θα ηγηθούμε της κούρσας στο τομέα του new cloud».

Η ψηφιακή εμπειρία του καταναλωτή είναι πολυκερματισμένη καθώς όλο και περισσότερες συσκευές και εφαρμογές είναι διαθέσιμες. Η Huawei έχει ήδη κάνει τα βήματα εκείνα που θα προσφέρουν στους καταναλωτές την ευφυή και αδιάκοπη ψηφιακή εμπειρία που επιζητούν σε κάθε περίπτωση. Όλες αυτές οι υπηρεσίες, ανέφερε ο κ. Hu, επιτρέπουν την ευρεία έρευνα στον τομέα των υπηρεσιών.

Ο κ. Hu επισήμανε ότι η Huawei θα συνεχίσει να επιδιώκει να καινοτομεί, και θα συνεχίσει να επενδύει όχι μόνο για το παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, για το μέλλον. Ανάφερε επίσης ότι η εταιρία δεν επιδιώκει μόνο την εμπορική επιτυχία, αλλά σκοπεύει να ηγηθεί της βιομηχανικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Ο τελικός στόχος της Huawei είναι να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Διαβάστε επίσης: Τα νέα κέντρα δεδομένων δικτύων με Τεχνητή Νοημοσύνης της Huawei πέρασαν με επιτυχία και κορυφαία επίδοση το Tolly’s Test


Ο κ. William Xu, Director of the Board και President του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας της Huawei, ανακοίνωσε ότι η εταιρία είναι έτοιμη να εισέλθει στην εποχή του “Innovation 2.0”.

Το “Innovation 2.0” σχετίζεται με θεωρητικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις. «Το Ινστιτούτο Στρατηγικής Έρευνας θα εμπλακεί κυρίως με έρευνες σε τεχνολογίες αιχμής για τα επόμενα πέντε ή και περισσότερα χρόνια», ανέφερε ο κ. Xu. «Κάθε χρόνο, επενδύουμε 300 εκ. δολάρια ΗΠΑ στη χρηματοδότηση ακαδημαϊκών ερευνών σε βασικούς κλάδους επιστημών και τεχνολογίας, καθώς και στην τεχνολογική καινοτομία. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας στον τομέα της έρευνας». Σημείωσε επίσης ότι η Huawei θα συνεργασθεί με πανεπιστήμια και ινστιτούτα ερευνών στο τομέα των καινοτομιών βασικών τεχνολογιών, οδηγώντας τη βιομηχανία και τον κόσμο στο σύνολο του σε νέες κατευθύνσεις.

Προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη βιομηχανική καινοτομία και αναβάθμιση του κλάδου, η Huawei έχει δεσμευθεί να ηγηθεί στον τομέα της βιομηχανίας σε πέντε τομείς: Στον επαναπροσδιορισμό τεχνικών λύσεων, στον επαναπροσδιορισμό της αρχιτεκτονικής προϊόντων, στην προώθηση της ανάπτυξης της βιομηχανίας, προσδίδοντας μία νέα κατεύθυνση στη βιομηχανία, και τέλος στην υιοθέτηση ενός νέου βιομηχανικού μοντέλου.

«Συνδεσιμότητα, computing, και cloud θα αποτελούν τη βασική υποδομή του Έξυπνου κόσμου και η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) θα αποτελεί το τροφοδότη του νέου αυτού κόσμου» δήλωσε ο κ. David Wang, Executive Director of the Board, της Huawei, Chairman of Investment Review Board και President του τομέα ICT Strategy & Marketing. «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θα επαναπροσδιορίσουμε το νόμο του Moore και θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε το όριο του Shannon για να προσφέρουμε την καλύτερη συνδεσιμότητα σε παγκόσμια κλίμακα, να επαναπροσδιορίσουμε την αρχιτεκτονική των υπολογιστών για να κάνουμε τη δύναμη τους πιο προσβάσιμη και οικονομικά προσιτή. Θα δημιουργήσουμε το καλύτερο υβριδικό cloud για τη ψηφιοποίηση της βιομηχανίας και θα χρησιμοποιήσουμε λύσεις full-stack, all-scenario AI που θα κάνουν την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) πιο διεισδυτική».

Ο κ. Wang πρόσθεσε: «Η Huawei θα επενδύσει περισσότερο στον τομέα R&D και θα επιδιώξει να κατακτήσει μακροπρόθεσμα ηγετική θέση. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά ώστε τελικά να πετύχουμε ένα Πλήρως Συνδεδεμένο, Έξυπνο Κόσμο με τους συνεργάτες μας».

Το πρώτο Huawei Global Analyst Summit διεξήχθη το 2004 και διοργανώνεται ετησίως από τότε για 16 χρόνια. Αυτή τη χρονιά διεξήχθη από τις 16 έως τις 18 Απριλίου με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Οι συμμετέχοντες είναι ειδικοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις και οπτικές για μια σειρά θεμάτων και τάσεων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.