XBLOG logo @2x

HTC Vive Pro: Επίσημο με 3K οθόνες και ασύρματη σύνδεση

Η HTC συνεχίζει να παράγει κράνη εικονικής πραγματικότητας, και τώρα ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2018 στην Αμερική το δεύτερο κράνος της το οποίο ονομάζει HTC Vive Pro.

Το HTC Vive Pro αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του πρώτου headset. Το σώμα του είναι πλέον ελαφρύτερο, πιο ισορροπημένο και πιο άνετο για μεγαλύτερα διαστήματα χρήσης. Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, διαθέτει δύο οθόνες OLED ανάλυσης 2880 x 1600 (3K), ενσωματωμένα ακουστικά υψηλής πιστότητας με τρισδιάστατο ήχο και υποστηρίζει τις τεχνολογίες Steam VR v1.0 και v2.0.

Ίσως η σημαντικότερη ανακοίνωση που πραγματοποίησε η Ταϊβανέζικη είναι ο αντάπτορας Vive Wireless Adaptor για τα δύο Vive κράνη, χάρη στον οποίο μπορείτε να συνδέσετε το κράνος στον υπολογιστή χωρίς καλώδια. Ο αντάπτορας βασίζεται στο πρωτόκολλο WiGig της Intel και λειτουργεί στα 60GHz. Με τη τεχνολογία της Intel διασφαλίζεται η απρόσκοπτη σύνδεση χωρίς καθυστερήσεις (latency).

HTC Vive Wireless Adaptor
HTC Vive Wireless Adaptor

Όσον αφορά το σημαντικότερο κομμάτι στα VR headsets, τις συμβατές εφαρμογές, η HTC αναφέρει ότι το κατάστημα Viveport φιλοξενεί περισσότερες από 2,000 εφαρμογές, εκ των οποίων το 40% είναι δωρεάν. Μέσα στο 2018, η HTC φιλοδοξεί αυτός ο αριθμός να ξεπεράσει τις 3,000, ενώ μέσα στο έτος πρόκειται να λανσάρει μια συνδρομητική υπηρεσία με μηναίο κόστος 7$ για να δοκιμάζετε από 5 διαφορετικούς τίτλους κάθε μήνα.

Η HTC δεν ανέφερε το κόστος ή την ημερομηνία κυκλοφορία του HTC Vive Pro ή του HTC Vive Wireless Adaptor.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.