XBLOG logo @2x

Το αθάνατο HTC HD2 του 2009 τρέχει Android Nougat

HTC HD2

Το HTC HD2 είναι ένα κινητό-θρύλος που θα μείνει στην ιστορία σαν το αγαπημένο κινητό των XDA-Developers. Ακόμα και τώρα αν η HTC το κυκλοφορούσε σε λογική τιμή θα πουλούσε.

Το HTC HD2 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2009 με Windows 6.5 Professional και από τότε οι προγραμματιστές έχουν καταφέρει να του ενσωματώνουν Windows Phone 7 και αργότερα 8 και 8.1, όλες τις εκδόσεις του Android, Firefox OS ακόμα και κανονικά Windows για PC! Όταν κυκλοφόρησε ήταν από τα πιο μεγάλα κινητά της αγοράς με οθόνη 4.3-ιντσών, Snapdragon S1 chipset με μονοπύρηνο επεξεργαστή στο 1.0 GHz και 448 MB RAM.

Με λίγα λόγια το HTC HD2 έχει καταφέρει να τρέξει τα περισσότερα μεγάλα λειτουργικά συστήματα. Τώρα, χάρη στις προσπάθειες του χρήστη macs18max της κοινότητας XDA-Develpers, κατάφερε να τρέξει το Android Nougat. Η έκδοση (ROM) βασίζεται στο CM14 το οποίο βασίζεται στην τελευταία έκδοση του Android.

HTC HD2 Android Nugat

Το smartphone κατάφερε να ανοίξει κανονικά και λειτουργούν χωρίς πρόβλημα η οθόνη, ο ήχος και το WiFi. Φυσικά το απαρχαιωμένο hardware καθιστά αδύνατη τη χρήση του Nougat σε καθημερινή βάση, όμως είναι εντυπωσιακό πως ένα τόσο παλιό smartphone κατάφερε να τρέξει την νεότερη έκδοση του Android και μάλιστα χάρη στη δουλειά ενός μόνο ανθρώπου.

Εφτά χρόνια λοιπόν μετά την κυκλοφορία του, το HTC HD2 είναι ακόμα εδώ και θα περιμένουμε του χρόνου να το δούμε να τρέχει… Android 8.0!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.