XBLOG logo @2x

Η HP παρουσιάζει τον πρώτο mini σταθμό εργασίας

Η HP παρουσίασε στο Autodesk University το πρώτο mini σταθμό εργασίας σχεδιασμένο για χρήστες CAD και άλλων απαιτητικών προγραμμάτων. Ο νέος κομψός σταθμος εργασίας HP Z2 Mini προσφέρει επαναστατική ισχύ και ευελιξία. Mε ύψος μόλις 2.3” (5.8cm) είναι 90% μικρότερος από έναν παραδοσιακό πύργο2 επαγγελματικής χρήσης.

Με αυτό το προϊον, η HP επιδιώκει να επεκτείνει την ηγετική της θέση στον τομέα των σταθμών εργασίας, εισάγοντας μία νέα κατηγορία που προσφέρει εξαιρετική απόδοση, κομψότητα και αποτελεσματικότητα.

Οι σταθμοί εργασίας Ζ της HP αποτελούν πλέον βασική επιλογή για τους καταναλωτές που απαιτούν ένα αποδοτικό σταθμό εργασίας. Συνεχίζοντας την επιτυχία του HP Z240 SFF, ο Z2 Mini της HP είναι δύο φορές πιο ισχυρός από οποιοδήποτε άλλο mini υπολογιστή της αγοράς σήμερα3 και έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει έξι οθόνες εκτός της συσκευής. Ο HP Z2 Mini σχεδιάστηκε για τους εκατομμύρια χρήστες CAD που απαιτούν μικρότερο hardware χωρίς να διακυβεύονται ο ήχος, η απόδοση και η αξιοπιστία.

“Για το σχεδιασμό ορισμένων από των πιο πολύπλοκών τεχνικά αρχιτεκτονικών μορφών, η ανάγκη για τεχνολογίες αιχμής είναι ουσιαστικής σημασίας”, δήλωσε ο Daniel Libeskind, ο παγκοσμίως γνωστός αρχιτέκτονας και ιδρυτής του Studio Libeskind. “Η ταχύτητα δημιουργίας και η πολυπλοκότητα των έργων έχουν γίνει μεγαλύτερες με την πάροδο των ετών, όμως υπολογιστές όπως οι σταθμοί εργασίας της HP συμβάλλουν ώστε οι σχεδιαστές να κάνουν γρήγορα το όραμά τους πράξη ”.

Μικρότερος από ένα φλιτζάνι espresso σε ύψος, ο νέος HP Z2 Mini δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σχεδιάζουν οτιδήποτε, από ηλεκτρονικά τελευταίας τεχνολογίας μέχρι κτίρια σπιτιών και γραφείων. Ο σταθμός εργασίας είναι εξοπλισμένος με επόμενης γενιάς επεξεργαστές5 Intel® Xeon®, επαγγελματικά γραφιστικά NVIDIA® ενώ διαθέτει την μονάδα HP Z Turbo για εντυπωσιακά γρήγορο χειρισμό μεγάλων αρχείων.

“Ο HP Z2 Mini, ο πρώτος παγκοσμίως mini σταθμός εργασίας, προσφέρει επαναστατική ισχύ και ευελιξία σε μια μικρή, εμβληματική σχεδίαση”, ανέφερε η Gwen Coble, director, Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing, της HP Inc για την περιοχή ΕΜΕΑ. “Η HP επαναπροσδιόρισε τους σταθμούς εργασίας το 2009 με την εισαγωγή της σειράς HP Z. Σήμερα για ακόμη μία φορά ταράζει τα νερά με τον νέο HP Z2 Mini – που συνδυάζει απόλυτα ευελιξία, κομψή σχεδίαση και ισχύ για τους καταναλωτές και συνεργάτες μας”.

Ο HP Z2 Mini είναι σχεδιασμένος για το γραφείο του μέλλοντος

Καθώς στα γραφεία υπάρχει περιορισμός χώρου, η ανάγκη για μικρότερους σταθμούς εργασίας όπως ο HP Z2 Mini είναι ακόμη μεγαλύτερη. Το απίστευτα μικρό του μέγεθος ιδιαίτερα θυμίζει περισσότερο ένα super υπολογιστή από το μέλλον παρά ένα σημερινό PC. Χάρη στο οκταγωνικό σχήμα του, ο HP Z2 Mini διαθέτει την πιο κομψή σχεδίαση από όλους τους σταθμούς εργασίας της HP εδώ και 35 χρόνια, ενώ ενσωματώνει το DNA της σειράς Z της εταιρείας καθώς διαθέτει εκτεταμένη πιστοποίηση ISV και έχει δοκιμαστεί για λειτουργία διάρκειας 368.000 ωρών.
Ο εξαιρετικά μικρός και κομψός σταθμός εργασίας προσφέρει στους χρήστες πολλαπλές επιλογές χρήσης: πάνω/κάτω στο γραφείο, πίσω από μία οθόνη HP Z, ή πάνω σε ένα τοίχο6. Οι μηχανικοί της HP δημιούργησαν custom designed ανεμιστήρες και ένα σχεδόν αθόρυβο ψυκτικό σύστημα (63% λιγότερος θόρυβος συγκριτικά με έναν επαγγελματκό mini PC της HP) για χρήστες σταθμών εργασίας που αναζητούν ιδιαίτερη αξιοπιστία. Η σχεδίαση και η μηχανική ευφυία του θα μεταμορφώσουν τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τους σταθμούς εργασίας και τον εργασιακό τους χώρο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.