XBLOG logo @2x

HP Elite Slice: Ο πραγματικός ανταγωνιστής του Mac mini είναι εδώ

Η HP παρουσίασε στην IFA 2016 στο Βερολίνο το νέο της mini PC που αποκαλεί HP Elite Slice και προορίζει για τις επιχειρήσεις. Έχει design που θυμίζει ένα μαύρο Mac mini με πλαστικό σώμα (βάρους ενός κιλού), και έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίζεται πανεύκολα τοποθετώντας άλλα εξαρτήματα επάνω του.

Ξεκινώντας από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το HP Elite Slice είναι ένα δυνατό PC με Intel Core επεξεργαστή 6ης γενιάς (μέχρι και Core i7) και διαθέτει δύο θύρες USB 3.1 Type-C, δύο USB 2.0, DisplayPort και HDMI, Ethernet, δύο μικρόφωνα, υποδοχές για ακουστικά και μικρόφωνο και αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τρέχει τα Windows 10 Pro και ενσωματώνει λογισμικό ασφάλειας για επιχειρήσεις, όπως το HP BIOSphere και το HP Sure Start για να εντοπίζει και να διαχειρίζεται απειλές.

Σχετικά με το κομμάτι της αναβάθμισης, ο χρήστης μέσω του HP Slice Connector (μοιάζει με θύρα USB Type-C) μπορεί να συνδέει αξεσουάρ στο Elite Slice τοποθετώντας τα κάτω ή πάνω από το PC. Αυτά τα αξεσουάρ επεκτείνουν τις δυνατότητες του Elite Slice και για αρχή έχει ανακοινωθεί ένα module για ήχο που κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Bang & Olufsen, ένα module με οπτικό drive για να διαβάζει CD/DVD και το Collaboration Cover. Το τελευταίο είναι ένα πολύ σημαντικό αξεσουάρ που θα λατρέψουν οι επιχειρήσεις επειδή σας δίνει την δυνατότητα να μετατρέπετε το Elite Slice σε τηλεφωνικό κέντρο. Βασίζεται στην υπηρεσία Skype for Business και ουσιαστικά μετατρέπει το PC σε σταθερό τηλέφωνο, με κουμπιά για απάντηση, τερματισμού κλήσης, σίγασης και αυξομείωσης της έντασης της κλήσης. Κάθε Collaboration Cover μπορεί να έχει το δικό του αριθμό στο Skype, επομένως, η εταιρία μπορεί να εξοπλιστεί με HP Elite Slice, να γραφτεί στο Skype for Business και να απαλλαγεί από το τηλεφωνικό της κέντρο.

Μέσα στο 2017 η HP σκοπεύει να λανσάρει και ένα module το οποίο θα τοποθετείται στο πάνω μέρος του PC και θα φορτίζει ασύρματα τα κινητά. Η βασική έκδοση του HP Elite Slice θα κοστίζει $699.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.