XBLOG logo @2x

Honda Insight: Παίρνει άριστα στα Crash Test

Σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της Ευρώπης αξιολογήθηκε το νέο Honda Insight, ορίζοντας το σημείο αναφοράς για τα υβριδικά αυτοκίνητα, όπως προέκυψε από τις νέες ανεξάρτητες δοκιμές σύγκρουσης του Euro NCAP. Το μοντέλο αξιολόγησης του Euro NCAP επικεντρώνεται στις συνολικές επιδόσεις του οχήματος και προσφέρει στους καταναλωτές ένα πιο κατανοητό σύστημα βαθμολογίας, το οποίο λαμβάνει υπόψη του την ασφάλεια των επιβατών του σε μετωπικές, πλευρικές, πάνω σε κολώνες και οπίσθιες συγκρούσεις, την προστασία των παιδιών, την προστασία των πεζών και τη διαθεσιμότητα βοηθημάτων του οδηγού.

Το Honda Insight βαθμολογήθηκε με άριστα 5 αστέρια.

Το νέο μοντέλο αξιολόγησης, που εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2009, χρησιμοποιεί ένα σταθμισμένο σκορ, συνδυάζοντας πολλούς τομείς ασφαλείας ενός αυτοκινήτου:

  • Προστασία ενηλίκων (50%)
  • Παιδιών (20%)
  • Πεζών (20%)
  • Ύπαρξη συστημάτων υποστήριξης ασφαλείας (10%)

Για να συντρέχουν οι προϋποθέσεις αξιολόγησης, πρέπει να τοποθετούνται συστήματα υποστήριξης ασφαλείας (VSA για τη Honda), στάνταρ στο 85% της γκάμας μοντέλων 2009 της EU 27.

Το Insight είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της Honda από αυτά που έχουν βαθμολογηθεί με άριστα. Από τη στιγμή που λανσαρίστηκε το νέο πρότυπο αξιολόγησης του Euro NCAP, έχουν δοκιμαστεί άλλα 3 μοντέλα Honda, τα Civic, Accord και Jazz και όλα κέρδισαν 5 αστέρια.

Η νέα μέθοδος αξιολόγησης του Euro NCAP αντανακλά τη δέσμευση της Honda στη συνολική αυτοκινητιστική ασφάλεια, καταξιώνοντας τις δοκιμές ασφαλείας που χρησιμοποιεί εσωτερικά η εταιρία εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να βελτιώσει την πραγματική παγκόσμια ασφάλεια. Στις εγκαταστάσεις δοκιμών σύγκρουσης “οχήματος με όχημα” του τμήματος R&D του Tochigi, αναλύονται οι συγκρούσεις μεταξύ μοντέλων διαφορετικών μεγεθών και βαρών και δημιουργούνται λύσεις για τον περιορισμό των τραυματισμών, επιβατών και πεζών.

Η Ασφάλεια του Honda Insight Vehicle Stability Assist

Το Vehicle Stability Assist (VSA) είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο στο στρίψιμο, στην επιτάχυνση και στους ξαφνικούς ελιγμούς, φρενάροντας τον κατάλληλο τροχό και ρυθμίζοντας τη ροπή του κινητήρα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Φρενάρισμα

Αεριζόμενα δισκόφρενα 14″ μπροστά και συμπαγείς δίσκοι πίσω διασφαλίζουν σταθερότητα στο δρόμο, που αναβαθμίζεται με τα Anti-lock Braking System (ABS), Electronic Brake-force Distribution (EBD) and Brake Assist (BA).

Advanced Compatibility Engineering (ACE)

Προϊόν του κέντρου δοκιμών σύγκρουσης “οχήματος με όχημα” στο Tochigi, η δομή αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering (ACE) αποτελεί τώρα ένα από τα ισχυρότερα διαπιστευτήρια ασφαλείας της Honda.

Η δομή ACETM είναι μία αποκλειστική σχεδίαση αμαξώματος της Honda που αυξάνει την προστασία των πεζών και τη συμβατότητα πρόσκρουσης σε μετωπικές συγκρούσεις. Η σχεδίαση ACE χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών στοιχείων που κατανέμουν την ενέργεια σύγκρουσης πιο ομοιόμορφα σε όλο το εμπρός τμήμα του οχήματος. Αυτό το βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας στις μετωπικές συγκρούσεις μειώνει τις δυνάμεις που μεταφέρονται στην καμπίνα των επιβατών και μπορεί να συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη κατανομή των φορτίων που μεταφέρονται στα άλλα οχήματα σε μία σύγκρουση.

Προστασία Πεζών

Το νέο Insight ενσωματώνει επίσης πολλά χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για προστασία των πεζών. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να βελτιώσουν τρομερά τις πιθανότητες επιβίωσης ενός πεζού, αν χτυπηθεί από διερχόμενο όχημα. Μεταξύ αυτών είναι: βάσεις υαλοκαθαριστήρων σχεδιασμένες για να αποσπώνται σε μία σύγκρουση, εμπρός βάσεις φτερών και μεντεσέδες καπό που απορροφούν ενέργεια, καθώς και μία ελεύθερη περιοχή κάτω από το καπό που προσφέρει περισσότερο χώρο για παραμόρφωση.

Αερόσακοι και Ζώνες Ασφαλείας

Σε όλα τα μοντέλα οι δύο εμπρόσθιοι και πλευρικοί αερόσακοι Supplemental Restraint System (SRS) συμπληρώνονται από πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας, πλήρους μήκους, για προστασία των επιβατών μπροστά και πίσω. Υπάρχουν ζώνες ασφαλείας τριών σημείων Emergency Locking Retractor (ELR) σε όλα τα καθίσματα, και οι εμπρός διαθέτουν προεντατήρες με περιοριστές φορτίου – Energy Absorption (EA) 2 σταδίων. Επιπλέον, πίσω, βάσεις ISOFIX διασφαλίζουν τη σωστή και ασφαλή τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων.

Ενεργά Προσκέφαλα

Το Insight εφοδιάζεται επίσης με ενεργά προσκέφαλα στα εμπρός καθίσματα που μειώνουν τις πιθανότητες τραυματισμού του αυχένα σε οπίσθιες συγκρούσεις. Καθώς ο επιβάτης πιέζεται στην πλάτη του καθίσματος, μία άκαμπτη πλάκα στο κάθισμα πιέζει ένα σύνδεσμο στο προσκέφαλο, ωθώντας το προς τα πάνω και προς τα εμπρός, ώστε να στηρίζει το κεφάλι του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.