XBLOG logo @2x

Helmut Newton στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το έργο ενός από τους σημαντικότερους φωτογράφους του αιώνα, του ταλαντούχου όσο και εκκεντρικού Helmut Newton, έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό, στην έκθεση που διοργανώνει η Στέγη Γραμάτων και Τεχνών.

Οι φωτογραφίες του Newton στη γαλλική Vogue, το Harper’s Bazaar και άλλα σημαντικά περιοδικά της μόδας, κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ‘60 καθιέρωσαν τόσο τον ίδιο όσο και τη γυμνή φωτογραφία στη συνείδηση του κοινού, σε μια εποχή που καθετί γυμνό χαρακτηριζόταν πορνογραφικό.

Αισθησιασμός, φετιχισμός, βία, μισογυνισμός αλλά και αίσθηση του χιούμορ και υψηλή αισθητική χαρακτηρίζουν τις μοναδικές φωτογραφίες μερικών από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, ανάμεσά στις οποίες και η Catherine Deneuve, Sophia Loren, Nastassja Kinski, Carla Bruni, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Monica Belluci και Madonna, αντικείμενα ηδονής που αποκαλύπτονται μπροστά στον φακό του.

Το έργο του Newton χαρακτηρίζεται πλέον κλασικό και κάθε κλικ του φωτογραφικού του φακού κοστολογείται πολλές χιλιάδες δολάρια, μιας και θεωρείται εκείνος που, όχι μόνο επαναπροσδιόρισε την φωτογραφία μόδας, αλλά και διεύρυνε τα όρια της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας.

Η έκθεση ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου 2013.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τα κεντρικά γραφεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Στέγη Γραμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, ΤΚ 11745
Τηλ: 210 900 5 800

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.