XBLOG logo @2x

Η ανάπτυξη της Τεχνολογίας

Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο – 21 Ιουνίου 1948. Ο Άλαν Τούρινγκ έχει τρέξει το πρώτο επιτυχημένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οπουδήποτε στον κόσμο – σήμερα. Εκατομμύρια ανθρώπων μόλις ενεργοποίησαν το iPad τους για να παίξουν ένα παιχνίδι “Angry Birds”.

Η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια βήματα από το σημείο 1 τον Ιούνιο του ΄48 στο Μάντσεστερ. Εκατομμύρια άνθρωποι κρατούν στα χέρια τους έναν υπολογιστή tablet, ενώ πάνω από 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν σήμερα πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο – ενάμιση δισεκατομμύριο περισσότεροι από όσους έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα.

Μετά την καινοτομία του 1948, η δεκαετία του 1950 προσέφερε την εισαγωγή πολλών γλωσσών προγραμματισμού υψηλού επιπέδου σε μηχανήματα καθώς και την ανάπτυξη των λεγόμενων “υπερυπολογιστών”.

Ωστόσο, έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την δεκαετία του 1970 για να δούμε τον πρώτο υπολογιστή να κοσμεί τον χώρο εργασίας μας. Μοντέλα όπως ο HP 9800 Series ήταν πλήρως προγραμματιζόμενα και από τότε εξελίχθηκαν στους υψηλής ισχύος, υψηλής ευκρίνειας υπολογιστές που έχουμε σήμερα.

Παρόμοια είναι και η ιστορία του κινητού τηλεφώνου. Το 1966 το Σταρ Τρεκ κατέλαβε τις τηλεοπτικές μας οθόνες με τα φουτουριστικά μηχανήματα του προερχόμενα από ένα φαινομενικά διαφορετικό σύμπαν. Σχεδόν 50 χρόνια μετά και το θρυλικό αυτό τηλεοπτικό πρόγραμμα πιστώνεται τις συσκευές τις οποίες βασιζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλες σήμερα.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν δει ριζικές αλλαγές σε σχέση με τα πρώτα μοντέλα της δεκαετίας του 1980 και του 1990. Είναι πλέον μικρότερα, μεγαλύτερα, πιο φωτεινά, πιο εύχρηστα και περικλείουν πλέον περισσότερη δύναμη από το διαστημόπλοιο Apollo 11.

Ωστόσο ήταν το 1997 όταν η Nokia κατασκεύασε ένα μικρό παιχνίδι που έστελνε μια μαύρη εκκεντρική γραμμή πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά σε μια οθόνη που μεγάλωνε όλο και περισσότερο όσο πήγαινε και άλλαξε τα κινητά τηλέφωνα για πάντα.

Το φιδάκι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπάρχει σε περισσότερες από 350 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. Σήμερα με την ραγδαία ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας που περιλαμβάνει τηλέφωνα όπως το iPhone της Apple και το “smartphone”, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω κινητού δικτύου έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο με εκατομμύρια εφαρμογές και παιχνίδια έτοιμα για άμεση εγκατάσταση.

Η άνοδος στην τεχνολογία κινητών επικοινωνιών είναι τέτοια ούτως ώστε οι προγραμματιστές να έχουν προσπαθήσει να βρουν την ισορροπία μεταξύ ηλεκτρονικού υπολογιστή και φορητού υπολογιστή με την Apple να λανσάρει το πρώτο iPad στις αρχές του 2010.

Τώρα πλέον στην πέμπτη γενιά του και με αρκετές άλλες εταιρίες να ακολουθούν στα ίδια βήματα με δικά τους ηλεκτρονικά tablets, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εν κινήσει αφού μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε, οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Πέρα από αυτό, η αυτοκρατορία του κινητού δικτύου ψυχαγωγίας με τα υψηλής ευκρίνειας παιχνίδια της που είναι έτοιμα για άμεση εγκατάσταση αξίζει πλέον δισεκατομμύρια καθώς έχει παιχνίδια τύπου ηλεκτρονικής κονσόλας και επίσης τη δυνατότητα να μιμηθεί πραγματικά παιχνίδια της ζωής με το πάτημα ενός κουμπιού όπως το πόκερ μέσω του PokerStars.

Είναι άγνωστο πόσο περαιτέρω θα αναπτυχθεί η τεχνολογία – εξάλλου ήταν μόνο ο Σποκ και ο Κάπτεν Κιρκ που μπορούσαν να δουν το κινητό τηλέφωνο να γίνεται πραγματικότητα – αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η συνεχής πρόοδος αποδεικνύεται χρήσιμη όχι μόνο στην καθημερινή ζωή και εργασία μας αλλά και στο να μας παρέχει ένα σωρό διασκεδάσεις.

[sponsored post]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.