Η αγορά των PCs σε πτώση!

Η αγορά των PCs σε πτώση!

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ανοδικής πορείας, η αγορά των PCs αναμένεται ότι θα παρουσιάσει πτώση κατά 1.2% σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς οι εταιρίες παραγωγής αναμένεται ότι θα αποστείλουν συνολικά 348.7 εκατ. τεμάχια μέσα στο 2012 έναντι 352.8 εκατ. τεμάχια το 2011, ενώ μόνο η Lenovo έχει να παρουσιάσει αύξηση στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα του iSuppli, οι καταναλωτές επαναπροσδιόρισαν τις ανάγκες τους λόγω της ανόδου των φορητών συσκευών (smartphones, tablets), οι οποίες γίνονται συνεχώς ισχυρότερες και φθηνότερες, ενώ και η οικονομική κρίση που μαστίζει το Δυτικό κόσμο έχει βάλει ένα φρένο στις αναβαθμίσεις.

Εξάλλου, επικρατεί σκεπτικισμός για τις απογοητευτικές πωλήσεις των Ultrabooks, παρά την επιθετική προώθηση από την Intel και τις εταιρίες κατασκευής.

Οι περισσότεροι αναλυτές κοιτάζουν προς την κυκλοφορία του Windows 8 (26 Οκτωβρίου) για να δοθεί μια έξτρα ώθηση στις πωλήσεις των PCs και με τις γιορτές να πλησιάζουν, αλλά κανείς δεν ποντάρει τα χρήματα του για την ανάκαμψη της αγοράς.

Έφτασε το τέλος των PCs ή κρίση είναι και θα περάσει;

[via]

1 Σχόλιο
  • Avatar
    asmilon

    Σοβαρα μιλαμε τωρα? Επεσε 1,2% η αγορα των υπολογιστων στα 348.700.000 τεμαχια και μιλαμε για το τελος των PC? Λιγη ψυχραιμια παιδια δε βλαπτει…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δωρεάν newsletter

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και κέρδισε πλούσια δώρα στους διαγωνισμούς μας!