XBLOG logo @2x

Θλίψη στο Διαδίκτυο: Πέθανε η θρυλική Grumpy Cat

Η Grumpy Cat, η γκρινιάρα γάτα, πέθανε αυτή την εβδομάδα λόγω επιπλοκών με τη λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημά της. Ήταν μόλις εφτά χρονών όμως είχε καταφέρει να γίνει μία από τις διασημότερες γάτες στο Διαδίκτυο (και κατ’ επέκταση στον πλανήτη) από όταν ήταν μωρό.

Οι ιδιοκτήτες της γάτας ανακοίνωσαν την είδηση στα… επίσημα προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας ότι η ιδιαιτερότητά της «βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο να χαμογελάσουν.»

Η γάτα, που το πραγματικό της όνομα ήταν Tardar Sauce (Σάλτσα Ταρτάρ), έγινε γνωστή όταν ένα post στο Reddit έγινε viral το 2012, όταν εκείνη ήταν πέντε μηνών. Η Grumpy Cat έγινε αμέσως meme, με δεκάδες φωτογραφίες να δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο ακόμα και σήμερα. Οι ιδιοκτήτες της λένε ότι το μικρό της σώμα και το διαρκές μουντό πρόσωπό της οφείλονταν στο γεγονός ότι ήταν νάνος.

[irp][/irp]

Οι ιδιοκτήτες γνωρίζαν πώς να εκμεταλλευτούν την φήμη της Σάλτσας Ταρτάρ. Στην αποκορύφωσή της, η Grumpy Cat εμφανίστηκε σε πρωινές εκπομπές, στο συνέδριο SXSW, αλλά και σε διαφημίσεις των Cheerios και Friskies.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της Tardar Sauce, βέβαια, είναι η χριστουγεννιάτικη ταινία Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever. Η ταινία γυρίστηκε από την ίδιο σκηνοθέτη που έφτιαξε και το Alvin and the Chipmunks του 2007, και είχαν προσλάβει την Aubrey Plaza για την φωνή της γάτας.

Υπήρχε επίσης εμπόρευμα με το πρόσωπο της Σάλτσας, καθώς και ένα comic μαζί με τον Garfield. Οι ιδιοκτήτες της γάτας έβγαζαν τόσα λεφτά που σε μια φάση έκαναν μήνυση σε έναν συνεργάτη τους επειδή δημιούργησαν έναν ανεπίσημο αλεσμένο καφέ “Grumpy Cat” και κέρδισαν $710,000.

Το internet θα έχει πάντα διάσημες γάτες, αλλά λίγες θα καταφέρουν όσα κατάφερε η Grumpy Cat.

R.I.P.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.