XBLOG logo @2x

Καταδικάστηκε Έλληνας blogger που διέδιδε ψεύτικες ειδήσεις

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας ένας Έλληνας blogger καταδικάστηκε επειδή διέδιδε ψεύτικες ειδήσεις στο Διαδίκτυο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε –ερήμην– τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη blog για τη δημοσίευση του άρθρου «ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων».

Το παραπλανητικό άρθρο βασίζεται στην ιστορία της μικρής Μαιρούλας που έκανε το εμβόλιο MMR και παρουσίασε όγκο στον εγκέφαλο. Επίσης υπάρχουν δηλώσεις ανύπαρκτων ειδικών οι οποίοι αναφέρουν ότι τα εμβόλια “εξαπλώνουν το AIDS, τη λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο”. Η “είδηση” αναδημοσιεύεται από το 2009, με μικροαλλαγές, ανάλογα με το blog που την αναπαράγει.

Η ψεύτικη είδηση καταλήγει:

«Την τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε έναν εφιάλτη, πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί, ενώ πήγαινε καλά στη θεραπεία, τελικά πέθανε.»

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια επειδή έπεσε στην αντίληψη ενός αστυνομικού ο οποίος απευθύνθηκε σε εισαγγελέα και αυτός με τη σειρά του παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη. Στον ιδιοκτήτη του blog επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο €500.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.