XBLOG logo @2x

GoPro Hero: Αποκαλύφθηκε η οικονομική κάμερα δράσης των €219

Η GoPro ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο προϊόν που θα κυκλοφορήσει άμεσα και αναμένεται να κάνει καλές πωλήσεις λόγω της χαμηλής τιμής: την action cam GoPro Hero.

Η GoPro Hero είναι παρόμοια με τις ακριβότερες κάμερες της εταιρίας, όμως έχει σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις. Στο νέο μοντέλο το βίντεο έχει μέγιστη ανάλυση 1440p στα 60 fps, επομένως δεν μπορεί να τραβήξει 4K βίντεο ή βίντεο σε αργή κίνηση. Τραβάει φωτογραφίες 10-megapixel, αντί για 12, και έχει μόνο μια επιλογή στη λειτουργία ριπής (10 καρέ το δευτερόλεπτο) και μόνο μία επιλογή στη λειτουργία time lapse (0.5 δεύτερα ανά λήψη). Ακόμη, αντί για τον επεξεργαστή εικόνας GP1 της εταιρίας, η νέα Hero χρησιμοποιεί ένα Ambarella chip.

Κατά τ’ άλλα, η GoPro Hero έχει πολλά κοινά με τις υπόλοιπες GoPro κάμερες. Διαθέτει μια 2-ιντσών οθόνη αφής, φωνητικό έλεγχο, ψηφιακή σταθεροποίηση βίντεο και είναι αδιάβροχη για εννιά μέτρα. Έχει ακόμη και τις ίδιες διαστάσεις με τα υπόλοιπα μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα αξεσουάρ αν έχετε κάποια άλλη GoPro.

GoPro Hero accessories

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GoPro, Nick Woodman, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα αντικαταστήσει τη μικροσκοπική Hero 5 Session που δεν έχει οθόνη — θα πουλάνε και τα δύο, απλά η Hero θα έχει οθόνη αφής για να προσεγγίσει νέους ή πιο ερασιτέχνες πελάτες. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα αποκαλύψουν νέες κάμερες φέτος, εκ των οποίων μερικές θα έχουν καινούργιες μορφές (form factors).

Η GoPro Hero κυκλοφορεί από σήμερα με κόστος €219.99.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.