XBLOG logo @2x

Το YouTube ανανεώνει το λογότυπό του ύστερα από 12 χρόνια

Η Google ανανέωσε το λογότυπο του YouTube και έφερε νέα χαρακτηριστικά στη διάσημη αυτή υπηρεσία. Οι περισσότερες αλλαγές είναι ήδη στον αέρα, όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα προστεθούν στο site μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το νέο λογότυπο του YouTube δεν έχει ριζικές αλλαγές καθώς αφορά «μια εξέλιξη» του παλιού, και όχι μια επανασχεδίαση. Η γραμματοσειρά και τα χρώματα παραμένουν τα ίδια αλλά το κόκκινο χρώμα που πλαισίωνε το “Tube” μετακινήθηκε στα αριστερά και μεταμορφώθηκε στο κουμπί “play”.

Μέχρι πρότινος, η λέξη “Tube” βρισκόταν μέσα σε ένα κόκκινο επειδή συμβόλιζε τη τηλεόραση (μάλιστα το “Tube” είναι αργκό που χρησιμοποιόταν για τις παλιές τηλεοράσεις). Σήμερα όμως το YouΤube έχει εξελιχθεί και δεν έχει κάποια σχέση με τη τηλεόραση.

Ταυτόχρονα, η Google ανακοίνωσε την προσθήκη για υποστήριξη κάθετων βίντεο στα κινητά, τη δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας του βίντεο και στα κινητά, και τη προσθήκη της επιλογής για “ελαχιστοποίηση” του βίντεο σε ένα μικρό παράθυρο στην web έκδοση του YouΤube (όπως γίνεται στις φορητές συσκευές).

Η web έκδοση και οι εφαρμογές του YouTube για iOS και Android έχουν ενημερωθεί με το νέο λογότυπο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.