XBLOG logo @2x

Google TV

Φρέσκα νέα έρχονται από την Google σχετικά με το Google TV, τη νέα υπηρεσία της Google που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο. Την Δευτέρα που μας πέρασε άνοιξε το επίσημο blog της υπηρεσίας, ενώ «ανέβηκε» και το νέο site.

To Google TV είναι ουσιαστικά ένα λογισμικό, με στοιχεία που μοιάζουν με αυτά του Android, και επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν, σε κάποιες συγκεκριμένες τηλεοράσεις και με την χρήση ενός συγκεκριμένου κουτιού-μηχανήματος, online περιεχόμενο, να παίζουν παιχνίδια αλλά και να σερφάρουν απλά στο internet.

Το νέο Google TV site περιέχει όμως και applications (εφαρμογές). Μερικές από αυτές είναι των Twitter, Pandora, Netflix και Youtube.

Όσο αφορά το περιεχόμενο, η Google ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνίες με Turner Broadcasting, NBC Universal, HBO και το NBA για να ανεβάζουν content σε sites που θα είναι ειδικά διαμορφωμένα για το Google TV.

Όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ιστοσελίδες για το Google TV μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη νέα σελίδα για developers.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Google TV είναι η Apple TV που ανακοινώθηκε πριν από ένα μήνα σε ειδικό event της Apple στο San Francisco.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.