XBLOG logo @2x

Google Street View στην Ελλάδα, σύντομα!

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της και στην Ελλάδα η εφαρμογή Street View της Google, όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Λουκάκος, Country Manager της Google στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Ζώτου, σχετικά με το αν πιστεύει ότι θα ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία της εφαρμογής «Street View» στην Ελλάδα, ο κ. Λουκάκος είπε τα εξής:

«Ηδη βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς προς την επίτευξη μιας συμφωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα λάβουμε το “πράσινο φως” η εφαρμογή είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Η περιοχή της Αθήνας είναι ήδη χαρτογραφημένη σε τρεις διαστάσεις, ενώ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το ίδιο για τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπου έχει λειτουργήσει to Street View έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από χρήστες και κοινό, καθώς εκτός από μια απλή χαρτογράφηση προσφέρει ξενάγηση σε τρεις διαστάσεις, αφού ο χρήστης βλέπει ό,τι βλέπει κάποιος που περπατά στον δρόμο.

Εκτός από τους τουριστικούς προορισμούς ο χρήστης του Street View μπορεί να δει σε τρεις διαστάσεις, όπως θα το έβλεπε δηλαδή και στην πραγματικότητα, το μέρος όπου θα μείνει, το ξενοδοχείο, τις παραλίες κτλ. Ακόμη, η εφαρμογή αυτή είναι και ένα μέσον δωρεάν προώθησης και διαφήμισης των τοπικών επιχειρήσεων».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.