XBLOG logo @2x

Τα νέα Nexus δεν θα τρέχουν “καθαρό” Android

Στα Nexus 5X και Nexus 6P, έτσι είναι ο launcher.

Η σειρά Nexus της Google περιλαμβάνει τις διασημότερες συσκευές με stock Android, όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, σε συνέντευξή του στον Mossberg κατά τη διάρκεια του Code Conference του Recode στη Καλιφόρνια, είπε ότι η εταιρία του από εδώ και πέρα θα επενδύει περισσότερο χρόνο στα προϊόντα της σειράς Nexus και θα βοηθήσει στον σχεδιασμό τους. Όμως αυτό που ξεχώρισε στην ομιλία του είναι η αποκάλυψη ότι η Google “θα προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά στο Android για τα Nexus κινητά,” επειδή υπάρχει ακόμα “καινοτομία στο λογισμικό.”

Τα Νexus όλα αυτά τα χρόνια έτρεχαν μια μη τροποποιημένη έκδοση του Android, γνωστή και ως AOSP ή stock Αndroid, όμως προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά αποκλειστικά για τα Νexus αυτό αυτόματα σημαίνει ότι παύουν να τρέχουν stock Android και ενσωματώνουν μια τροποποιημένη έκδοση, όπως για παράδειγμα το HTC 10, το LG G5 και όλα τα Samsung Galaxy. Ο CEO της Google δεν αποκάλυψε τι είδους χαρακτηριστικά είναι αυτά και το πως θα επηρεάσουν τις αναβαθμίσεις των κινητών.

Ο Pichai δεν μίλησε ούτε για τα επόμενα κινητά της σειράς, όμως οι φήμες ισχυρίζονται ότι φέτος η HTC θα δημιουργήσει δύο ξεχωριστά Nexus. Η τελική έκδοση του Αndroid N λογικά θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, παράλληλα με τα νέα Νexus smartphones.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.