XBLOG logo @2x

Το Google μετατρέπεται σε online παθολόγο

Google Search Health Conditions

Από τις εκατομμύρια αναζητήσεις που γίνονται κάθε μέρα στο Google Search, περίπου το 1% από αυτές αφορούν θέματα υγείας και συμπτώματα ασθενειών, σύμφωνα με την εταιρία. Αυτός είναι σίγουρα ένας μεγάλος αριθμός ερωτημάτων από πολλούς ανθρώπους, ωστόσο η Google μέχρι τώρα δεν πρόσφερε πολλή βοήθεια στην εύρεση της απάντησης.

Αυτό αλλάζει σήμερα, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τον κόσμο να βρει απαντήσεις σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Πλέον όταν γράφετε «παιδί με πόνο στο γόνατο» το Google θα εμφανίζει μια λίστα με πιθανές παθήσεις ή άμα αναζητήσετε «πονοκέφαλος» θα εμφανίσει μερικές κάρτες που θα περιγράφουν το πρόβλημα, θα εμφανίζουν λύσεις για να θεραπευτείτε από μόνοι σας και αν θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό.

Η Google “τραβάει” αυτές τις πληροφορίες από διάφορα συνεργαζόμενα sites, ωστόσο έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με διάφορες ασθένειες και πιθανές λύσεις η οποία έχει πάρει την έγκριση από από ειδικούς του Harvard Medical School και της Mayo Clinic για να είναι έγκυρη και να εμφανίζει σωστές πληροφορίες για το πρόβλημα του καθενός. Αρχικά το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά και μόνο για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, αλλά η αμερικάνικη εταιρία έχει σχέδια για λανσάρισμα σε περισσότερες γλώσσες και υπολογιστές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.