XBLOG logo @2x

Google Search με real time αποτελέσματα

Δεδομένα σε πραγματικό χρόνο θα έχει πλέον η μηχανή αναζήτησης της Google, από sites που ξεπερνούν σε αριθμό το ένα δισεκατομμύριο, με τα ενημερωτικά portal, τα blog αλλά και τα social networking sites να περιλαμβάνονται σε αυτά, δηλαδή οι τελευταίες ενημερώσεις από sites όπως το Facebook, το Twitter και το MySpace θα περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα που θα “σερβίρει” το Google σε πραγματικό χρόνο.

Η δυνατότητα για real time αποτελέσματα αναζήτησης εφαρμόζεται ήδη για την αγγλική γλώσσα, ωστόσο η πλήρης εφαρμογή αυτής της δυνατότητας και για τις άλλες γλώσσες θα ξεκινήσει με το νέο έτος, όπως επίσης και η ενσωμάτωση των ενημερώσεων από Facebook, Twitter και MySpace.

Πώς θα βλέπει ο χρήστης τα real time αποτελέσματα

Με την πλήρη εφαρμογή της νέας αυτής δυνατότητας για αποτελέσματα αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο, οι χρήστες όταν κάνουν μία αναζήτηση στο Google, στη σελίδα των αποτελεσμάτων θα βλέπουν ένα ειδικό πλαίσιο με τις πληροφορίες να “τρέχουν” αυτόματα σε πραγματικό χρόνο.

Όπως ανακοίνωσε η Google, η δυνατότητα για real time αποτελέσματα θα διατίθεται και σε όσους ψάχνουν στο Google μέσα από smartphones όπως το iPhone ή όσα έχουν λειτουργικό Android. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουν απ΄έξω οι κάτοχοι smartphones με Symbian ή Windows Mobile λειτουργικό.

Απάντηση στη Microsoft η κίνηση της Google

Η κίνηση αυτή της Google για παροχή real time αποτελεσμάτων μέσα απ΄τη μηχανή αναζήτησής της, έρχεται ως “απάντηση” στην Microsoft και την μηχανή αναζήτησης Bing, η οποία τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με Facebook και Twitter για να δίνει real time αποτελέσματα μέσα από την Bing. Η Microsoft μάλιστα έχει προχωρήσει σε συμφωνία για συνεργασία με την μηχανή αναζήτησης της Yahoo και το μόνο που μένει είναι η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Video: Google real time search

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.