XBLOG logo @2x

Η Google βάζει τέλος στο modular phone Project Ara

Η Google τερμάτισε το εγχείρημα Project Ara για τη δημιουργία ενός modular smartphone, αποκάλυψε εκπρόσωπος της εταιρίας στο VentureBeat. Η δήλωση ήρθε σαν απάντηση στις φήμες ότι η Google τέλειωσε με το Project Ara που διέδωσε το Reuters μια μέρα πριν. Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε πληροφορίες για τον λόγο που τερμάτισαν το project, επομένως περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για να μάθουμε λεπτομέρειες.

Χάρη στο Project Ara θα μπορούσε να δημιουργήσουμε ένα smartphone όπως ακριβώς το θέλουμε και αργότερα να το αναβαθμίσουμε αντικαθιστώντας τα παλιά εξαρτήματα. Η Google δούλευε σε αυτό για τρία χρόνια και αναμενόταν να παρουσιάσει το τελικό μοντέλο μέσα στο 2016. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, για παράδειγμα ξεκόλλαγαν τα κομμάτια όταν το κινητό έπεφτε κάτω, και η παρουσίαση ενός λειτουργικού μοντέλου συνεχώς καθυστερούσε.

Ωστόσο, το Project Ara ίσως δεν έχει πεθάνει ακόμα. Το Reuters αναφέρει ότι η Google σκέφτεται να παρέχει άδειες σε τρίτους κατασκευαστές για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και να φτιάξουν δικά τους μοντέλα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.