XBLOG logo @2x

Το Google+ έγινε 5 χρονών

Το Google+, το “ζόμπι” κοινωνικό δίκτυο στο οποίο πολλοί έχουν λογαριασμό αλλά ελάχιστοι πραγματικά το χρησιμοποιούν, μόλις έγινε πέντε χρονών. Το Google+ άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 28 Ιουνίου του 2011 με πολλές ελπίδες από τη μεριά της Goοgle να ανταγωνιστεί το Facebook, όμως όπως και ο προκάτοχός του Goοgle Buzz, το G+ απέτυχε να πείσει τους ανθρώπους να το κάνουν μέρος της καθημερινής τους ζωής.

Για να αναγκάσει τον κόσμο να χρησιμοποιήσει το κοινωνικό δίκτυό της, η Gοogle είχε ενσωματώσει χαρακτηριστικά επικοινωνίας, ήταν η μόνη της πλατφόρμα για backup και διαμοιρασμό των φωτογραφιών και ήταν ο μοναδικός τρόπος για είσοδο στον λογαριασμό μας στο YouTube. Παρόλα αυτά, ο κόσμος απλά δεν ήθελε να το χρησιμοποιήσει και η Gοοgle αναγκάστηκε να μετατρέψει τα χαρακτηριστικά του σε αυτόνομες εφαρμογές, όπως το Hangouts και το Goοgle Photos.

Σήμερα το Google+ παραμένει ενεργό κυρίως για τους λιγοστούς ενεργούς χρήστες του, καθώς και για τις κοινότητες που έχουν δημιουργηθεί όπου οι χρήστες μπορούν να ανταλλάζουν απόψεις (για παράδειγμα bugs σε beta εκδόσεις εφαρμογών). Είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα φτάσει εκεί που αρχικά ήθελε η Google, και ίσως σε μερικά χρόνια η αμερικάνικη εταιρία να αποφασίσει να το αποσύρει σε ένα από τα κλασικά «spring cleanings» της.

Διάβασε επίσης: Το Google Prompt κάνει την επαλήθευση δύο βημάτων εύκολη

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.