XBLOG logo @2x

Η Google μπλοκάρει το Play Store σε μη-πιστοποιημένες συσκευές

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να το πάρει, να το “πειράξει” και να το ενσωματώσει στις συσκευές του χωρίς κανένα κόστος. Το Play Store φαίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του Android, όμως ανήκει στη Google και δεν συμπεριλαμβάνεται στον κώδικα Android. Όποιος θέλει να βάλει το Play Store στις συσκευές του θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό στη Google και παράλληλα η συσκευή του θα πρέπει να πληροί ορισμένους βασικούς όρους και να πιστοποιηθεί από τον Αμερικάνικο κολοσσό.

Μερικοί -μικροί- κατασκευαστές προσπαθούν να ξεγελάσουν τη Google πουλώντας μη-πιστοποιημένες συσκευές είτε με το Play Store προ-εγκατεστημένο είτε εγκαθιστώντας το μέσω over-the-air ενημέρωσης λογισμικού. Φυσικά αυτό δεν αρέσει στη Google και έτσι άρχισε να μπλοκάρει τη πρόσβαση στις εφαρμογές της σε όσες συσκευές δεν έχουν πιστοποιηθεί. Στην ειδοποίηση, η Google ενημερώνει τον χρήστη για αυτό το πρόβλημα και του προτείνει να το επιστρέψει στην εταιρία για να του δώσουν ένα πιστοποιημένο.

Google Play Uncertified
Το μήνυμα σε συσκευή με custom ROM.

Όσον αφορά τους χρήστες που αλλάζουν λειτουργικό σύστημα (ROM), η Google τους προτείνει να μπουν στη σελίδα Device Registration για να δηλώσουν το κινητό και να πάρουν τη σχετική άδεια. Ο χρήστης μπορεί να δηλώσει έως 100 συσκευές, όμως αυτός ο αριθμός μπορεί να εξαντληθεί συντομότερα απ’ ότι περιμένατε αν έχετε πολλές συσκευές και αλλάζετε τακτικά ROM, καθώς κάθε φορά που κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πρέπει να λάβετε νέα άδεια.

Μπορείτε να μάθετε αν έχετε πιστοποιημένη συσκευή μέσω των ρυθμίσεων του Play Store.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.