XBLOG logo @2x

Είναι αδιάβροχα τα Google Pixel και Pixel XL;

Τα Google Pixel και Pixel XL είναι τα πρώτα smartphones της Google και για αυτό όλη η τεχνολογική κοινότητα μιλάει για αυτά. Μερικοί λένε ότι είναι τα καλύτερα Android smartphones αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ενώ άλλοι λένε ότι τους λείπουν βασικά χαρακτηριστικά όπως στερεοφωνικά ηχεία και αδιάβροχα σώματα. Είναι όμως αλήθεια το τελευταίο;

Αν και η Google κατά την παρουσίαση των κινητών δεν μίλησε καθόλου για το αν αντέχουν στη σκόνη και στο νερό όπως αντίπαλες ναυαρχίδες, το Droid-life μεταδίδει ότι η εταιρία επιβεβαίωσε ότι τα δύο νέα smartphones είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο IP53 όπως το HTC 10. Δηλαδή είναι ανθεκτικά στη σκόνη και στο “νερό που πέφτει σαν σπρέι από οποιαδήποτε γωνία έως και 60 μοιρών.”

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι άμα πέσει λίγο νερό επάνω τους δεν θα πάθουν τίποτα, όμως δεν θα πρέπει να πέσουν μέσα στη θάλασσα. Αντίπαλα smartphones όπως το Galaxy S7 και το iPhone 7 έχουν πιστοποιηθεί με τα πρότυπα IP67 και IP68 τα οποία επιτρέπουν την χρήση των κινητών στη θάλασσα (έως 1/1.5 μέτρο για 30 λεπτά).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.