XBLOG logo @2x

15 χρόνια Google Maps: Έρχεται μεγάλη αναβάθμιση στους χάρτες

15 χρόνια πέρασαν από το λανσάρισμα της πρώτης beta έκδοσης του Google Maps, και η Google γιορτάζει τα γενέθλια της υπηρεσίας με μία μεγάλη αναβάθμιση.

Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή είναι το εικονίδιο του Google Maps, το οποίο αλλάζει ριζικά σε αυτή τη κλασική καρφίτσα τοποθεσίας που γνωρίζουμε όλοι, αλλά χρωματισμένη με τέσσερα χρώματα. Μπορείτε να δείτε τη παρουσίαση του νέου logo στο επίσημο βίντεο της εταιρίας στη συνέχεια.

Παράλληλα, η νέα έκδοση της εφαρμογής έχει απλούστερη περιήγηση, με το γνωστό burger menu να αντικαθίσταται με πέντε εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης (Explore, Commute, Updates, Saved και Contribute). Στο μενού Saved βρίσκονται όλες οι λίστες και οι τοποθεσίες που έχει αποθηκεύσει ο χρήστης, ενώ στο Contribute μπορείτε να προσθέτετε κριτικές και φωτογραφίες σε μαγαζιά.

Μια άλλη αλλαγή αφορά τις οδηγίες πλοήγησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέχρι σήμερα βλέπαμε συγκεκριμένες διαδρομές στις μεγάλες πόλεις, καθώς και εκτιμώμενο χρόνο άφιξης μαζί με πληροφορίες για την πολυκοσμία στα τραίνα και τα λεωφορεία. Στο εξής θα εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες που θα μοιράζονται άλλοι χρήστες, η θερμοκρασία, η προσβασιμότητα κλπ. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι εφικτό να διαμοιράζονται μέσα από την ενότητα Contribute που είδαμε προηγουμένως.

Τέλος, το περίφημο Live View, η παροχή οδηγιών για πεζούς μέσω της κάμερας με τη βοήθεια τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, απλουστεύεται για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η χρήση της. Μέχρι σήμερα, το Live View εμφάνιζε μπλε βελάκια για να σε καθοδηγήσει στο δρόμο, αλλά στο εξής θα βλέπουμε μια κόκκινη καρφίτσα στον προορισμό και θα εμφανίζεται μια εκτίμηση για την απόσταση που έχεις να διανύσεις. Υποστηρίζεται, βέβαια, και πάλι η δυνατότητα πλοήγησης βήμα προς βήμα με την εμφάνιση των μπλε βελών.

Η αναβάθμιση του Google Maps για Android και iOS θα γίνει σύντομα διαθέσιμη σε όλους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.