XBLOG logo @2x

Infinite Digital Bookcase: Η νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη by Google!

Η Google παρουσίασε τη νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη της απευθείας στους browsers με την ονομασία “Infinite Digital Bookcase”.

Μέσω της υπηρεσίας Google Books οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν ανάμεσα στα ράφια 10.000 διαθέσιμων βιβλίων!

Οι στήλες περιστρέφονται δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω. Η διαδραστικότητα επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης WEbGL και Javascript. Τα βιβλία χωρίζονται σε κατηγορίες. Στα ράφια του Infinite Digital Bookcase μπορεί να βρει κανείς από best sellers και δωρεάν βιβλία.

Η νέα λειτουργία ενεργεί σαν εικονικός βιβλιοθηκάριος. Μόλις ο χρήστης επιλέξει την κατηγορία που τον ενδιαφέρει τον μεταφέρει στο κατάλληλο τμήμα της βιβλιοθήκης. Η νέα διαδραστική βιβλιοθήκη κάνει χρήση του Google Books API για να παρουσιάζει τον τίτλο, το συγγραφέα και μια μικρή περίληψη του βιβλίου.

Μόλις επιλέξουμε κάποιο βιβλίο, αυτό αρχίζει να αναπηδά! Μόλις φορτώσει, το βιβλίο πετάγεται από το ράφι σε μορφή 3D και ανοίγει προκειμένου ο αναγνώστης να δει το περιεχόμενό του. Εάν ο αναγνώστης θέλει να το διαβάσει τότε μπορεί να το αγοράσει από το Google Books ή να το ανοίξει απλά από το smartphone ή  tablet του μέσω του QR κωδικού του.

Προς το παρόν η υπηρεσία βρίσκεται σε πειραματική λειτουργία και μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση κάνοντας κλικ εδώ ή να δείτε το βίντεο που ακολουθεί!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.