XBLOG logo @2x

Google Images: Redesign και Image Search Ads

Μεγάλες ανακοινώσεις έκανε η Google. Σε event που έγινε χθες ανακοινώθηκε το redesign των search results στις εικόνες, αλλά και η δημιουργία των Image Search Ads, κάτι παρόμοιο με τις διαφημίσεις που προβάλλονται τώρα  στα γενικά αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης…

Οι διαφημίσεις αυτές θα εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης εικόνων και θα περιέχουν μία εικόνα αλλά και κείμενο. Ένα παράδειγμα μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

Google Images Ads

Αυτό το νέο είδος διαφήμισης έρχεται ύστερα από μία ακόμη μεγάλη αλλαγή που ανακοινώθηκε σήμερα. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία  παραπάνω αλλάζει ριζικά ο τρόπος εμφάνισης των αποτελεσμάτων.

Αυτή είναι μάλιστα η μεγαλύτερη αλλαγή από το 2001.

Στο event αυτό η Google ανακοίνωσε και κάποια ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά. Πάνω από 10 δισεκατομμύρια εικόνες έχουν «βρεθεί» από τους crawlers της Google και η Marissa Mayer είπε ότι η υπηρεσία των Google Images μαζεύει πάνω από 1 δις. page views την ημέρα.

Είναι πράγματι ένας πολύ μεγάλος αριθμός που δείχνει για μία ακόμη φορά την παντοκρατορία της  Google στον χώρο του διαδικτύου.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.