XBLOG logo @2x

Η Google τα βάζει με το Slack ανακοινώνοντας νέες εκδόσεις του Hangout για επιχειρήσεις

Το Slack διαδίδεται όλο και περισσότερο στις επιχειρήσεις, και ο κολοσσός του διαδικτύου δεν μπορούσε να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι η Google ανακοίνωσε δύο νέες εκδόσεις του Hangout καθαρά για επιχειρήσεις για να ανταγωνιστεί το Slack: το Hangouts Meet και το Hangouts Chat.

Το Hangouts Meet επιτρέπει στους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν meetings από το σπίτι τους. Για να ξεκινήσετε ένα meeting με το Meet θα πρέπει να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης, τον οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να τον στείλετε στους συνεργάτες σας για να μπορέσουν να συνδεθούν. Στα meeting μπορούν να συνδεθούν έως και 30 άτομα και πραγματοποιούνται είτε μέσω βίντεο-κλήσης ανάλυσης έως 720p είτε μέσω απλής κλήσης φωνής.

Όσοι είναι συνδρομητές στο G Suite θα έχουν επίσης διαθέσιμα dial-in numbers, ενώ θα υπάρχει και ενσωμάτωση με τα Gmail και Calendar.

Το Hangouts Chat, από την άλλη, είναι επιτρέπει την επικοινωνία των μελών μιας ομάδας με γραπτά μηνύματα, σε ξεχωριστά εικονικά δωμάτια για κάθε project – για παράδειγμα οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν το δικό τους δωμάτιο και οι γραφίστες το δικό τους για να συνεννοούνται καλύτερα. Στο Chat υπάρχει επίσης σύνδεση με το Google Drive και άλλες υπηρεσίες για εύκολη ανταλλαγή αρχείων.

Το Hangouts Meet είναι διαθέσιμο από σήμερα, ενώ το Hangouts Chat θα καταφτάσει αργότερα. Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για το δεύτερο σε αυτή τη σελίδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.