XBLOG logo @2x

G Suite: Η σουίτα επαγγελματικών υπηρεσιών της Google

Η Google προχώρησε στην μετονομασία της σουίτας υπηρεσιών “Google Apps for Work” σε “G Suite”. Η σουίτα λανσαρίστηκε 10 χρόνια πριν με το όνομα “Google Apps for Your Domain” και προσφέρει στις εταιρίες εργαλεία για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να αποθηκεύουν αρχεία με ασφάλεια. Επίσης προσφέρει την δυνατότητα στις εταιρίες να χρησιμοποιήσουν το δικό τους domain για αποστολή emails μέσω του Gmail (πχ contact@xblog.gr αντί για xblog@gmail.com).

Ο Ryan Tabone, ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντων του G Suite, αναφέρει ότι στόχος της εταιρίας είναι να κάνει ξεκάθαρο ότι το G Suite είναι μια πλήρης σουίτα με υπηρεσίες για τις εταιρίες, και όχι μεμονωμένες προτάσεις.

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμίσει όλες τις υπηρεσίες της σουίτας προσθέτοντας χρήσιμα χαρακτηριστικά που θα ευνοήσουν τους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα:

  • Drive. Με την ενσωμάτωση τεχνολογίας machine intelligence επιτυγχάνεται εμφάνιση καλύτερων προτάσεων αρχείων και με το Quick Access μπορείτε να βρείτε ένα αρχείο στον μισό χρόνο.
  • Drive. Η Google έφερε επίσης το νέο χαρακτηριστικό “Team Drives” το οποίο στην ουσία είναι χώρος στο cloud για ομάδες όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία και να τα δουν όλα τα μέλη της ομάδας.
  • Calendar για iOS. Αποκτάει το έξυπνο εργαλείο προγραμματισμού συνεδριάσεων που υπήρχε στην έκδοση για Android (Smart Scheduling).
  • Sheets. Με την τεχνολογία “Natural Language Processing” μπορείτε να γράψετε ένα ερώτημα με φυσική γλώσσα και αυτόματα θα μεταφραστεί σε τύπο για το υπολογιστικό φύλλο.
  • Docs. Ενσωματώνεται το χαρακτηριστικό “Explore” για να κάνετε αναζήτηση στο Google χωρίς να αλλάξετε καρτέλα. Μπορείτε επίσης να σύρετε εικόνες κατευθείαν στο έγγραφο.
  • Slides. Πλέον αναλύει την εικόνα που βάζουμε στο slide και εμφανίζει προτάσεις διάταξης.
  • Hangouts. Όσοι είναι συνδρομητές στο G Suite μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια νέα έκδοση του Hangouts η οποία δεν απαιτεί λήψη plugins στον υπολογιστή, έχει νέα διεπαφή που επιτρέπει την συνομιλία 50 ατόμων, συνεργάζεται με το Calendar και διαθέτει λειτουργία απομακρυσμένου ελέγχου υπολογιστή και καταγραφή οθόνης.

Η εταιρία αναφέρει:

«Η έρευνα μας έχει δείξει ότι κάθε εβδομάδα ξοδεύουμε περίπου 3 ημέρες κανονικού χρόνου εργασίας σε συνηθισμένες διεργασίες όπως email, προγραμματισμό και παρουσίαση σε συνεδριάσεις και συλλογή πληροφοριών, επομένως, περισσεύουν μόλις 2 ημέρες εργασίας για τον πραγματικό λόγο που έχουμε προσληφθεί. Οι επαναλαμβανόμενες, μηχανικές διεργασίες που ξοδεύουν τον χρόνο μας είναι ακριβώς αυτές στις οποίες εξειδικεύονται οι υπολογιστές και οι εξελίξεις στην μηχανική νοημοσύνη μας διευκολύνουν σημαντικά. Σήμερα, λανσάρουμε τις νέες αυτές δυνατότητες μέσα από την G Suite για να λύσουμε τα χέρια των υπαλλήλων και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα τους.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.