XBLOG logo @2x

Google: Περιήγηση στα Data Center | Εκεί «ζει» το internet

Με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Google να απογοητεύουν τους επενδυτές και τη μετοχή της να κατρακυλά, ο κολοσσός του διαδικτύου βρήκε έναν άλλο τρόπο να τραβήξει και πάλι τα βλέμματα πάνω του, καθώς για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του μαγικού κόσμου των data center της, όπου συλλέγονται, επεξεργάζονται και διακινούνται τα δεδομένα της μηχανής αναζήτησης.

Οι εγκαταστάσεις της Google όταν ιδρύθηκε στεγάζονταν σε ένα γκαράζ, ενώ σήμερα είναι τόσο αχανείς και μεγάλες, που οι υπάλληλοι μετακινούνται με ποδήλατα!

Στις φωτογραφίες φαίνονται χιλιάδες χιλιόμετρα πολύχρωμων καλωδίων και σωληνώσεων, ενώ οι σκληροί δίσκοι έχουν το μέγεθος. πολυκατοικίας!

Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί δεν έχουν επιλεγεί μόνο για αισθητικούς λόγους, αφού κάθε σωλήνας έχει και μια συγκεκριμένη λειτουργία.

Ειδικότερα, ο κόκκινος μεταφέρει ζεστό νερό και ο μπλε το νερό που ψύχει τις εγκαταστάσεις.

Τα data center της εταιρίας βρίσκονται στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία και το Βέλγιο και ετοιμάζονται άλλα τέσσερα στο Χονγκ Κονγκ, τη Χιλή και τη Σινγκαπούρη, ενώ μέχρι πρότινος ήταν απόρρητα και δεν επιτρεπόταν στο κοινό να τα δει.

«Λίγοι άνθρωποι έχουν μπει στα data center της Google κι αυτό γίνεται για έναν λόγο: προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των δεδομένων μας», λέει η εταιρία.

Δείτε το βίντεο!

πηγή: Newpost

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.