XBLOG logo @2x

Google Chrome Web Store

Το Chrome Web Store, το οποίο είχε ανακοινωθεί αρχικά σε ένα συνέδριο της Google πριν από λίγους μήνες, άνοιξε επιτέλους τις πύλες του για τους developers. Ακόμα το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν είναι διαθέσιμο για το κοινό όμως.

Οι developers, μέχρι να ανοίξει επισήμως το κατάστημα, θα έχουν τον χρόνο να εξοικειωθούν με το περιβάλλον, το σύστημα πληρωμών, αλλά και να βρουν πώς να ανεβάζουν τις εφαρμογές τους στο Chrome Web Store. Αυτό το κατάστημα θα είναι ένας χώρος όπου θα υπάρχουν εφαρμογές, θέματα κλπ για τον υπολογιστή.

Αυτή είναι μία ακόμη προσπάθεια της Google να αλλάξει τον τρόπο που «καταναλώνουν» περιεχόμενο οι χρήστες στο Internet, όπως ακριβώς έκανε και η Apple με τις εφαρμογές του iPhone.

Πριν από το Apple App Store, οι καταναλωτές δεν ξόδευαν χρήματα σε εφαρμογές, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται και εφαρμογές, αφού δεν υπήρχε ζήτηση. Όταν όμως η Apple έβγαλε το iPhone και απέκτησε μια τεράστια βάση χρηστών, ήταν πολύ εύκολο για αυτούς μετά να δημιουργήσουν το App Store, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Κάτι τέτοιο προσπαθεί να κάνει και η Google τώρα. Λόγω του καλού branding της εταιρίας, το Chrome Web Store θα γίνει αμέσως επιτυχία και θα συνδέσει τους developers με τα εκατομμύρια χρηστών που αναζητούν εφαρμογές στο Internet.

To Chrome Web Store αναμένεται να ανοίξει για το κοινό περίπου στα μέσα Οκτωβρίου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.