XBLOG logo @2x

Τα web apps θα φαίνονται τώρα σαν κανονικές εφαρμογές στο Android – Πού χρησιμεύει

Η Google ανακοίνωσε ότι θα κάνει τα web apps να φαίνονται σαν κανονικές εφαρμογές του Play Store στο Android. Τώρα δηλαδή θα φαίνονται στο συρτάρι εφαρμογών της συσκευής, θα φαίνονται στη λίστα των εφαρμογών στις ρυθμίσεις και θα μπορούν να εμφανίσουν ειδοποιήσεις. Μέχρι σήμερα, τα web apps μπορούσαν να εμφανίζονται μόνο σαν συντόμευση στην αρχική σελίδα (launcher).

Με τη κίνηση αυτή η Google θέλει να προωθήσει τα Progressive Web Apps, τα οποία είναι στην ουσία διαδικτυακές εφαρμογές οι οποίες ανοίγουν σε μια συγκεκριμένη σελίδα και θυμίζουν κανονικές κανονικές εφαρμογές. Για να δημιουργήσετε αυτές τις εφαρμογές, πρέπει να πατήσετε την επιλογή “Add to Home Screen” από τις ρυθμίσεις στο Chrome.

Τώρα μπορείτε να αναρωτιέστε που χρησιμεύει αυτό το χαρακτηριστικό. Αν και φαίνεται άχρηστο, στη πραγματικότητα είναι αρκετό καλό. Για παράδειγμα, τώρα μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή του Facebook — που καταναλώνει πολλή ενέργεια και πάρα πολλά megabytes στη μνήμη του κινητού — και να αποθηκεύσετε την web έκδοσή του.

Το νέο χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο στις Android συσκευές μέσα στις επόμενες εβδομάδες με αναβάθμιση του Chrome browser. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.