XBLOG logo @2x

Σημαντικές αναβαθμίσεις των υπηρεσιών της Google με τη χρήση Machine Learning

Η Google αναβάθμισε τρεις υπηρεσίες της ενσωματώνοντας λειτουργίες μηχανικής μάθησης (machine learning) και τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) έτσι ώστε να παρέχουν ακριβέστερα αποτελέσματα. Η σημαντικότερη αναβάθμιση έγινε στο Google Translate το οποίο πλέον, χάρη στο Neural Machine, μπορεί να μεταφράζει πολύ καλύτερα απ’ ότι πριν.

Συγκεκριμένα:

  • Η νέα εφαρμογή PhotoScan:
    • Με την νέα εφαρμογή μπορείτε να σκανάρετε παλιές φωτογραφίες σε λίγα δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας την ολοκαίνουργια εφαρμογή PhotoScan σε Android (η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε iOS) και να τις αποθηκεύσετε στο Google Photos, προκειμένου να είναι ασφαλείς, να τις βρίσκετε εύκολα, να τις επεξεργάζεστε με απλό τρόπο και να τις κοινοποιείτε αμέσως.
    • Απλά στη χρήση και νέα ισχυρά εργαλεία, όπως η αυτόματη βελτιστοποίηση, 12 νέα φίλτρα, αλλά και πολλά ακόμα προηγμένα εργαλεία ελέγχου, που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που θέλετε με μεγάλη ευκολία.
    • Νέες ταινίες. Ξαναζήστε τις στιγμές που είναι σημαντικές για εσάς, όπως γιορτές, έθιμα ή τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού σας, με ταινίες που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για εσάς.
  • Το Google Translate προχώρησε σε μια σημαντική αναβάθμιση με τη εφαρμογή της τεχνικής Neural Machine, η οποία βασίζεται στα Νευρωνικά Δίκτυα και δίνει τη δυνατότητα της αυτόματης μετάφρασης (Neural Machine) σε 8 διαφορετικές γλώσσες: Κινέζικα, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά. Χάρη σε αυτή την εξέλιξη:
    • Οι περισσότερες μεταφράσεις από τα Αγγλικά σε αυτές τις 8 γλώσσες θα είναι πιο ακριβείς και θα μιμούνται καλύτερα τη χροιά της φωνής του ομιλητή.
    • Η βελτίωση είναι αρκετά αισθητή όταν θα κοιτάζετε ολόκληρες προτάσεις, καθώς τώρα θα έχετε τη δυνατότητα να μεταφράζετε ολόκληρες προτάσεις, αντί μεμονωμένες φράσεις. Με αυτόν τον τρόπο η ανάγνωση των παραγράφων και των άρθρων θα είναι πιο εύκολη, καθώς θα απαιτείται λιγότερη προσπάθεια για να καταλάβετε το νόημα όσων που διαβάζετε.
  • Η πλατφόρμα Arts and Culture τώρα έχει μια νέα σελίδα, στην οποία παρουσιάζονται πειράματα από αυτό το «πάντρεμα» του πολιτισμού και της τεχνολογίας, με μερικά από αυτά να χρησιμοποιούν τη µηχανική µάθηση (Machine Learning). Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να εξερευνήσουν online αυτά τα πειράματα. Χάρη στην µηχανική µάθηση, μπορείτε αν βάλετε στο πεδίο αναζήτησης για παράδειγμα τη λέξη «γάτες», να εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης έργα τέχνης με θέμα τις γάτες, ακόμα και αν αυτά δημιουργήθηκαν πριν από 200.000 χρόνια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.