XBLOG logo @2x

Google Analytics σε πραγματικό χρόνο

Μία σημαντική νέα δυνατότητα θα έχουν από τώρα στα χέρια τους οι απανταχού bloggers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα “Blogger” της Google. Το Google Analytics είναι μία πολύ σημαντική υπηρεσία για την μέτρηση επισκεψιμότητας websites, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα…

Eίναι λίγο αργό στη επεξεργασία δεδομένων και για αυτό δεν παρέχει την δυνατότητα για εμφάνιση των επισκέψεων στο site σας την ίδια στιγμή που συμβαίνουν.

Μπορεί να περάσουν ακόμα και μερικές ώρες μέχρι να εμφανιστούν στο panel του Google Analytics οι επισκέψεις που «δέχεστε» στο blog ή το site σας.

Αν όμως χρησιμοποιείτε το “Blogger” ήρθε η στιγμή αυτό να αλλάξει. Η Google προσέθεσε real time analytics στην συγκεκριμένηπλατφόρμα για blogging και αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη για όλα το blogs αυτομάτως.

Τα στατιστικά του “Blogger” συλλέγονται ξεχωριστά από αυτά του Google Analytics και περιέχουν βασικές πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες, όπως χώρα προέλευσης, τι browser χρησιμοποιούν και από ποια πηγή προέρχονται (referring sites, μηχανές αναζήτησης κλπ).

Αυτές της πληροφορίες μπορεί να τις βρει κανείς και στο Google Analytics, αλλά μέσω των blogger stats μπορεί να τις έχει πιο άμεσα. Από ότι φαίνεται θα προστεθεί αυτή η δυνατότητα και στο Google Analytics.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.