XBLOG logo @2x

Το AdWords Express είναι τώρα διαθέσιμο και στην Ελλάδα

H Google εγκαινιάζει στην Ελλάδα την υπηρεσία AdWords Express, θέλοντας να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο τις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να προσεγγίσουν διαδικτυακά τους πελάτες τους. Με το AdWords Express, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να διαφημίζουν εύκολα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο Google και να βλέπουν αποτελέσματα τόσο στο φυσικό κατάστημά τους, όπως κλήσεις ή επισκέψεις από πιθανούς πελάτες, όσο και δραστηριότητα στον ιστότοπό τους. Χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για τη δημιουργία μιας διαφήμισης, ενώ το AdWords Express τη βελτιώνει διαρκώς, μετράει την απόδοσή της και παρουσιάζει τα αποτελέσματα με απλό και κατανοητό τρόπο.

Οι μικρές επιχειρήσεις θα βρίσκονται ακριβώς εκεί που ψάχνουν οι πελάτες τους

Όταν οι χρήστες θέλουν να βρουν κάτι, το αναζητούν στο Google. Για την ακρίβεια, 62% των Ελλήνων καταναλωτών, πριν αγοράσουν οτιδήποτε, κάνουν πρώτα μια online έρευνα, ενώ ένας στους τέσσερις Έλληνες αναζητάει πληροφορίες για τοπικές επιχειρήσεις, τη στιγμή που πραγματοποιεί μια τοπική αγορά1. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες, όταν αναζητούν κάτι σε τοπικό επίπεδο, είναι ήδη αποφασισμένοι να ψωνίσουν. Το Adwords Express βοηθάει τις μικρές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν τους καταναλωτές, ακριβώς τη στιγμή που αναζητούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Πραγματικά αποτελέσματα, όχι απλώς και μόνο κλικ

Πολλές φορές, είναι δύσκολο για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να καταλάβουν αν οι διαφημίσεις τους αποδίδουν πραγματικά, πέρα από τα κλικ. Με το Adwords Express, οι επιχειρηματίες είναι σε θέση να δουν πραγματικά αποτελέσματα σε σχέση με τον στόχο τους, όπως κλήσεις πελατών, περισσότερες επισκέψεις στο φυσικό τους κατάστημα, ή αυξημένη δραστηριότητα στον ιστότοπό τους. Το AdWords Express βελτιστοποιεί διαρκώς τις διαφημίσεις βάσει του στόχου που έχει τεθεί και ενημερώνει αν και πόσο αυτές πλησιάζουν τον στόχο αυτό. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η επιχείρηση θα πληρώνει μόνο όταν η διαφήμισή της λειτουργεί, δηλαδή όταν ένας πελάτης επιλέξει να κάνει κλικ σε αυτή.

Πρόσβαση στις καλύτερες τεχνολογίες της Google

Για να δημιουργήσει κανείς και να διαχειριστεί σωστά μια διαφήμιση στη μηχανή αναζήτησης της Google, απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και αρκετός χρόνος. Για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και τα στελέχη marketing που δεν διαθέτουν χρόνο, ειδικές γνώσεις ή την οικονομική άνεση για να τις αποκτήσουν, το AdWords Express είναι η τέλεια λύση. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Google, το AdWords Express εξαλείφει τις χρονοβόρες και πολυδάπανες διαδικασίες που απαιτεί η δημιουργία μιας διαδικτυακής διαφημιστικής καμπάνιας. Τέτοιες διαδικασίες περιλαμβάνουν τη σύνταξη μιας λίστας με λέξεις-κλειδιά ή τη βελτιστοποίηση της διαφήμισης για διαφορετικά δίκτυα και συσκευές. Απευθύνοντας στους πελάτες τις σωστές ερωτήσεις για την επιχείρησή τους, το AdWords Express συλλέγει πολύτιμες πληροφορίες, τις οποίες αξιοποιεί πλήρως, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να ολοκληρώσει και να τελειοποιήσει δύσκολες εργασίες. Αυτές οι λειτουργίες το καθιστούν ένα ιδανικό εργαλείο για επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία για να υλοποιήσει τις καμπάνιες.

Είναι μεγάλη χαρά για τη Google να μπορεί πλέον να προσφέρει σε κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, πρόσβαση σε απλή και πολύ αποτελεσματική διαδικτυακή διαφήμιση. Με το AdWords Express, μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με πελάτες και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους τόσο online όσο και offline.

 1 Consumer Barometer

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.