XBLOG logo @2x

Η Google εξαγόρασε μια εταιρία που μετατρέπει τα κινητά σε… παθολόγους

Η Google εξαγόρασε τη Senosis Health, μια νεοσύστατη εταιρία που μετατρέπει τα smartphones σε ιατρικές συσκευές που συλλέγουν στατιστικά υγείας, αναφέρει το GeekWire. Οι εφαρμογές Senosis μπορούν, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν την υγεία των πνευμόνων και την αιμοσφαιρίνη, χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο, το μικρόφωνο, το flash και τη κάμερα του κινητού. Για παράδειγμα, για να μετρήσει το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης, η εφαρμογή χρησιμοποιεί το flash της κάμερας για να φωτίσει το δάχτυλο του χρήστη.

Ο Shwetak Patel ίδρυσε την εταιρία μαζί με τέσσερις άλλους από το Πανεπιστήμιο του Ουάσινγκτον και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια επιχείρησή του έχει εξαγοραστεί. Το 2015, η Sears εξαγόρασε τη τεχνολογία WallyHome που είχε αναπτύξει ο Patel η οποία ανιχνεύει την υγρασία και τη θερμοκρασία ενός χώρου.

Αυτή τη περίοδο η Google επενδύει πολλά στο κομμάτι της υγείας. Πέρσι, λάνσαρε το DeepMind Health, μια πρωτοβουλία για να δημιουργήσει μια σουίτα εφαρμογών που θα βοηθήσουν τους γιατρούς να προσδιορίζουν τους ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο επιπλοκών. Η Google χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση για να δημιουργήσει εφαρμογές για ιατρικούς σκοπούς, και μέχρι τώρα έχει κάνει πρόοδο στην οφθαλμολογία και τη ψηφιακή παθολογία. Με την εξαγορά της Senosis Health, θα τη βοηθήσει να «βελτιώσει δραματικά τη διαθεσιμότητα και την εγκυρότητα των ιατρικών υπηρεσιών» της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.