XBLOG logo @2x

Η Ελλάδα είναι η 4η πιο ακριβή χώρα για να αγοράσεις iPhone

Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε όλοι: το iPhone στην Ελλάδα είναι πανάκριβο. Στην ετησία έκθεσή της, που τιτλοφορείται «Mapping the World’s Prices», συμπεριέλαβε τις τιμές πώλησης του iPhone σε κάθε μία από τις 33 χώρες στις οποίες αυτό πωλείται και αποκάλυψε ότι η χώρα που πουλάει το κινητό ακριβότερα δεν είναι η Βραζιλία όπως πέρσι, αλλά η Τουρκία. Στη γειτονική μας χώρα, το διάσημο κινητό της Apple είναι κατά 47% ακριβότερο σε σχέση με τις ΗΠΑ. Ενώ στην Αμερική το βασικό μοντέλο με 128 GB χωρητικότητα κοστίζει $815.00, στη Τουρκία έχει $1.200.

Η Βραζιλία είναι η δεύτερη στη λίστα της Deutsche Bank, αφού το κινητό είναι κατά 37% ακριβότερο σε σχέση με τις ΗΠΑ, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται η Ρωσία όπου θα το βρείτε κατά 33% ακριβότερο. Η Ελλάδα βρίσκεται στη τέταρτη θέση της λίστας γιατί πωλείται 26% ακριβότερα, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1.028 δολάρια.

Όσοι για τις φθηνότερες χώρες, είναι το Χονγκ Κονγκ και η Μαλαισία με 1% και 4% διαφορά, αντίστοιχα, σε σχέση με την επίσημη τιμή στην Αμερική. Η μόνη χώρα όπου το κινητό κοστίζει όσο και στις ΗΠΑ είναι η Ιαπωνία.

Δείτε τη λίστα της Deutsche Bank:
Apple iPhone 7 128GB costs Deutsche Bank Mapping the World’s Prices

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.