XBLOG logo @2x

Γιώργος Καρνάς | Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέκτησε το Facebook!

Είναι 23 ετών, Μυτιληνιός και οι υπολογιστές είναι η ζωή του. Ο συνδυασμός ταλέντου, ευφυΐας και σκληρής δουλειάς, έφεραν τον Γιώργο Καρνά, απόφοιτο του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά (με μεταπτυχιακό στο Cambridge) σε μια θέση ζηλευτή από… όλον τον κόσμο!

Ο Γιώργος ετοιμάζει βαλίτσες τον Οκτώβριο για την Καλιφόρνια όπου θα εργαστεί στα κεντρικά του Facebook, έναν παγκόσμιο κολοσσό που ανταμείβει ανάλογα και το προσωπικό του.

Με 100.000 ευρώ το χρόνο, 35.000 αμοιβή για το “καλώς ήρθες”, μπόνους και ασφάλιση, ο νεαρός θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το όνειρο του και να κάνει αυτό για το οποίο είναι γεννημένος.

Το ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της ισχύει απολύτως στην περίπτωση του 23χρονου. Τι και αν έστειλε παντού βιογραφικά, σε κάποια τον απέρριπταν και σε κάποια άλλα απλά δεν του απαντούσαν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο έστειλε βιογραφικό στο Facebook, όπου έναν μήνα μετά του απάντησαν και του ζήτησαν συνέντευξη μέσω Skype. Αφού κατάφερε να περάσει με επιτυχία το πρώτο στάδιο, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Newsit, τον κάλεσαν στα κεντρικά για την τελική διαδικασία όπου ταξίδεψε με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Ακολούθησαν εκεί πέντε εξονυχιστικές συνεντεύξεις των 45 λεπτών η κάθε μία και ακολούθως επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου μετά από λίγο καιρό των ενημέρωσαν ότι έγινε δεκτός και άρα υπάλληλος στην εταιρία του Facebook!

Σε ερώτηση για το πώς νιώθουν οι γονείς του και τι λένε που θα αναγκαστεί να φύγει μακριά τους και απ΄ότι φαίνεται να μείνει μόνιμα στην Αμερική, ο ίδιος είναι κατηγορηματικός: “οι γονείς μου είναι οι πρώτοι που με ενθάρρυναν, καθώς στην Ελλάδα δεν είχα μέλλον και θα ήμουν και εγώ άνεργος όπως όλοι οι άλλοι νέοι”!

Πηγή: StreetPress

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.