XBLOG logo @2x

Προκηρύξεις θέσεων gi-, mi-, si-Cluster Ambassadors στη Γαλλία

Με στόχο τη διεύρυνση της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών gi-Cluster, mi-Cluster και si-Cluster και των γαλλικών clusters Cap Digital, Minalogic και Aerospace Valley αντίστοιχα, συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά το πρόγραμμα «Cluster Ambassador», με πέντε προκηρύξεις θέσεων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, τη συνεργασία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα και το συντονισμό του Corallia.

Συγκεκριμένα, προκηρύσσονται τρεις θέσεις «Business Development Ambassadors», που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εργαστούν για 6 μήνες στην έδρα Γαλλικών clusters. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους, θα ασχοληθούν με θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης και διεθνών συνεργασιών στους τομείς της δημιουργικής βιομηχανίας, της μικροηλεκτρονικής και των διαστημικών τεχνολογιών.

Επιπρόσθετα, προκηρύσσονται για πρώτη φορά φέτος δύο θέσεις «Research Ambassadors» για τους κλάδους της δημιουργικής βιομηχανίας και των διαστημικών τεχνολογιών, σε συνεργασία με το Conservatoire National des Arts et Métiers (CNAM) και το Ecole Nationale de l’Aviation Civile (ENAC). Οι Research Ambassadors θα μεταβούν για 6 μήνες στους παραπάνω οργανισμούς στη Γαλλία για να συμβάλλουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην ανάπτυξη κοινών ερευνητικών έργων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις γενικές προϋποθέσεις επιχορήγησης πρακτικής άσκησης και τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία επιλογής μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο.

Ειδικές πληροφορίες για τις θέσεις των cluster ambassadors είναι διαθέσιμες στους αντίστοιχους συνδέσμους: gi-Cluster Business Development Ambassador, gi-Cluster Research Ambassador, mi-Cluster Business Development Ambassador, si-Cluster Business Development Ambassador και si-Cluster Research Ambassador.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων η 14η Σεπτεμβρίου 2016.

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, είναι ο πρώτος φορέας που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας (innovation clusters) με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός. Στα clusters που αναπτύσσει, το Corallia έχει ρόλο συντονιστή και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις στήριξης και προώθησης για το σύνολο των φορέων καινοτομίας του οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας, των πανεπιστημίων, των ερευνητικών εργαστηρίων, των κεντρικών κυβερνητικών και περιφερειακών υπηρεσιών, των επιχειρηματικών αγγέλων και των διαχειριστών επενδυτικών κεφαλαίων, των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, των παρόχων υποδομών και υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Σήμερα, το Corallia έχει αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά Clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το mi-Cluster (Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές) και το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές).

Επιπλέον, το Corallia διαχειρίζεται ένα δίκτυο δυο μονοθεματικών κέντρων καινοτομίας (InnoHubs) σε στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας και της περιφέρειας: το α2-innohub (Μαρούσι, Αθήνα, Αττική), όπου στεγάζονται επίσης τα κεντρικά γραφεία και το π1-innohub (Καστρίτσι, Πάτρα, Δυτική Ελλάδα).

Το Corallia υλοποιεί, επίσης, πρόγραμμα επιτάχυνσης της νεανικής επιχειρηματικότητας (ΥΕΑP) με μια σειρά πρωτοβουλιών όπως: ο σημαντικότερος επιταχυντής της χώρας, το egg – enterˑgrowˑgo, σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip με τους φοιτητικούς συλλόγους του Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech και UC San Diego κ.ά.

Στο πλαίσιο εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της ανταλλαγής καλών πρακτικών και προώθησης συνεργασιών με αντίστοιχες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες, το Corallia επενδύει στις διεθνείς συνεργασίες εδραιώνοντας ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής για την ανάπτυξη clusters και συμμετέχοντας ενεργά σε επιλεγμένα ευρωπαϊκά έργα.

Οι δράσεις και τα έργα που υλοποιεί το Corallia έχουν συγχρηματοδοτηθεί από Κοινοτικούς πόρους, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Εθνικούς πόρους, και ιδιωτικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, των Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020, COSME και Interreg, καθώς και δωρεών από ιδιωτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.corallia.org.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.