XBLOG logo @2x

Getbusy.gr: Portal για σένα που θες να ενισχύσεις τη θέση σου στην αγορά εργασίας

To GetBusy.gr, ένα portal που απευθύνεται σε νέους που αναζητούν εργασία ή επιθυμούν να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ή ακόμα και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις επιχειρηματικότητας, βρίσκεται πλέον στον αέρα.

Το συγκεκριμένο portal περιέχει ολοκληρωμένο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους τους νέους προκειμένου να ενδυναμώσουν, αλλά και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στο σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται από τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και τη Microsoft Ελλάς, με την υποστήριξη της PEOPLECERT, καθώς και άλλων οργανισμών. Το GetBusy.gr έχει ως βασικό στόχο να σταθεί αρωγός των νέων στην Ελλάδα, διασφαλίζοντάς τους γνώση, εργαλεία και εφόδια που θα συνδράμουν αποτελεσματικά στη διαδικασία του επαγγελματικού τους προσδιορισμού, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, δεδομένης της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

H δημιουργία του συγκεκριμένου portal αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Microsoft YouthSpark, μέσω της οποίας η Microsoft θέτει στο επίκεντρο των δράσεων της τους νέους, έχοντας λάβει υπόψη δύο παραμέτρους: τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται στις νεανικές ηλικίες και το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ευκαιριών, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες να επιτύχουν και σε εκείνους που τις στερούνται.

Στο GetBusy.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πλούσιο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερεις κατηγορίες: Δεξιότητες Πληροφορικής, Επαγγελματική Ανάπτυξη (πχ σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, τρόποι και πηγές αναζήτησης εργασίας, προετοιμασία για συνέντευξη κτλ), Επιχειρηματικότητα (μοντέλα καινοτομίας, σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, fund raising, case studies πετυχημένων start-ups κτλ), Νέες Τεχνολογίες και Βιωσιμότητα (βασικές αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας, Green ICT κτλ).

Σημειώνεται ότι μέσω του συγκεκριμένου portal, καθώς και από τη σελίδα του Getbusy στο facebook, πραγματοποιείται ένας online διαγωνισμός γνώσεων για νέους ηλικίας 17-28 ετών μέσα από τον οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν πλούσια δώρα, όπως πλήρεις υποτροφίες για προγράμματα Bachelor’s και Master’s, ολοκληρωμένες πιστοποιήσεις ECDL Core+, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού.

Οι 30 συμμετέχοντες που θα έχουν συγκεντρώσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου την υψηλότερη βαθμολογία στο quiz γνώσεων, αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς του διαγωνισμού που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο του 2013, οπότε και θα διαγωνισθούν σε συγκεκριμένα case studies που θα οριστούν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.